Annonce
Ugeavisen Haderslev

Der er penge nok til en ny ladcykel til Hus Forbi Allan

Mange får en snak med Allan Andersen ved Meny. I sidste uge kom Tanja Ougaard for eksempel forbi med et tæppe til Fido og lidt godbidder. Foto: Larz Grabau
Allerede mandag stoppede initiativtagerne indsamlingen. Der var doneret 25.000 kroner. Nok til cykel og julegodter.
Annonce

HADERSLEV: – Vi havde egentlig snakket om, at hvis vi nåede 20.000 kroner, var det fint. Men det kan godt være, vi ender på 26-27.000 kroner. Altså … næstekærligheden i Haderslev; jeg synes det er flot, konstaterer Ole Christophersen.


Jeg blev ked af det, på den pæne måde … jeg er stadig helt overvældet. Jeg er pissehamrende taknemmelig.

Allan Andersen


Han står sammen med Mia Stark Brodersen bag indsamlingen til en ny ladcykel til Hus Forbi-sælgeren Allan Andersen, som for en uge siden fik stjålet sin christianiacykel og splittet den ad. Resterne ligger stadig på politigården.

Men nu er der mere end rigeligt til en ny.

– Vi har en aftale torsdag hos Schøtt Racing, hvor vi gennemgår mulighederne. Hvis Allan nu vil have en med en hundelem, så kan vi få bestilt sådan en. Han vil også få den udstyret med en ordentlig lås og lys.

Bidragene er væltet ind lige fra de mindste indbetalinger på 50 kroner til den største på 2500 kroner. En anonym kvinde ringede endda, og tilbød at betale hele gildet. Hun havde lige arvet.

– Jeg ved ikke lige, hvad det endte med; om det er hende, som har lavet en af de store donationer.

Frede Schøtt fra Schøtt Racing har desuden lovet at spæde til og sælge cyklen til indkøbspris. Resten af pengene går nok til et gavekort til Haderslev Butikkerne til Allan Andersen og hunden Fido. Så der bliver lidt til jul.

– Og måske tegner vi et serviceabonnement på hans cykel.

Annonce

Allen er overvældet

Allan Andersen har også fået beskeden.

– Jeg blev ked af det, på den pæne måde … jeg er stadig helt overvældet. Jeg er pissehamrende taknemmelig, Jeg var slet ikke klar over, at jeg var så populær, får han fremstammet.

Den anonyme kvinde har han også snakket med. Hun spurgte, om han manglede noget til sin lejlighed.

– Jeg sagde til hende, at det kunne jeg slet ikke overskue lige nu. Jeg var ikke andet end lige flyttet ind i lejligheden, så skete det her. Der kom også nogen i går med hundemad. De var så søde at køre det ud til lejligheden.

Allan Andersen har været hjemløs de sidste ni år. Nu har han altså valgt at slå sig ned i Haderslev, hvor han lige har fået en lejlighed ude ved det gamle sygehus.

Annonce

Kendt i hele landet

Mange bidragyderne er lokale. Folk kender ham især fra den faste plads som Hus Forbi-sælger ved Meny. Her har han også hjulpet mange ældre, som for eksempel har forkøbt sig og haft svært ved selv at slæbe varerne ud i bilen.

Mange hilser og snakker med Allan. Blandt andet Mia Stark Brodersen og kæresten.

Men der er også kommet bidrag fra hele landet, for Allan Andersen har i mange år som frivillig være med til at arrangere ferielejre for hjemløse.

Og så er han også kendt som MakAllan fra folkemødet på Bornholm, hvor han har været  ”praktisk gris”, som han kalder det. Han blev opkaldt efter figuren i tv-serien MacGyver, som med ganske få redskaber kan løse mange opgaver.

For ikke at bliver forvekslet med pølsemanden, som kæmpede med McDonald’s for nogle år siden, blev navnet stavet med k.

Torben Andersen fik i begyndelsen af forrige uge stjålet sin ladcykel. Den fungerede blandt andet som Fidos hundehus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce