Annonce
Ugeavisen Haderslev

- Det er slet ikke så slemt som at blive 30

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen holder en stor fest i anledningen af sin fødselsdag med flere end 80 navne på gæstelisten. Foto: Stine Hygum
Frisør og klummeskribent Nanna Lei Kongsted-Blomgreen fylder tirsdag den 3. december 40 år.
Annonce

HADERSLEV: - Det er slet ikke så slemt som at blive 30, siger Nanna Lei Kongsted-Blomgreen.

Hun er indehaver af Frisør Lei på Stormklokken og klummeskribent i Ugeavisen Haderslev og tirsdag den 3. december fylder hun 40 år.

Men det er slet ikke sådan at blive 40, som hun engang forestillede sig:

- Jeg kan huske, at da mine forældre blev 40 år, da tænkte jeg, at de var gamle. Men nu er der altså en del af mine venner og min kusine, som er fyldt 40. Jeg kan godt se, at det ikke er så slemt, siger Nanna.

Hun startede i 2016 som selvstændig med Frisør Lei, som lå på Gravene. Siden har hun overtaget Klip og Krøls lokaler på Stormklokken og driver i dag Frisør Lei i de samme lokaler, hvor hun er udlært frisør.

Og selvom hun i dag ikke kunne forestille sig at lave noget andet, så var det slet ikke hendes drøm at ende med en saks i hånden:

- Da jeg var helt lille, ville jeg være frisør som min moster, men det gik jeg fra. Jeg ville faktisk være tandlæge - eller skuespiller, siger Nanna.

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen

Nanna fylder 40 år den 3. december

Hun er gift med Finn og har sønnen Magnus på 17 fra et tidligere forhold. Derudover har hun to bonusbørn.

Stammer oprindeligt fra Styding.

Nanna er indehaver af Frisør Lei på Stormklokken.

Annonce

Ville ikke blive

En ting var i hvert fald sikkert. Nanna, der er opvokset i Styding, skulle i hvert fald ikke være lige her - i Sønderjylland.

- Jeg skulle mindst til København, siger hun og smiler.

Hovedstaden blev det aldrig til. I stedet startede hun efter handelsskolen startede i lære i herretøjsbutikken Stones. Det viste sig ikke at være det, hun havde håbet på.

Efter hun fik ophævet sin kontrakt blev hun pædagogmedhjælper på Skolen ved Stadion (der i dag hedder Louiseskolen, red.) og efterfølgende butiksassistent i Lasse og Line i Nørregade.

- Da den lukkede, så tænkte jeg, at nu var det nu, hvis jeg skulle være frisør, siger Nanna, der startede i lære hos Kirsten i Klip og Krøl.

Når man er i selskab med Nanna, så er der ingen tvivl om, at hun er glad for den hylde, hun er landet på.

Hun elsker stadig at sende kunderne glade ud at døren, når hun har haft gang i både saks og farve.

- Jeg kan godt lide det hele, men klip og farve er det, jeg er mest glad for. Og følelsen af at folk er glade, når de er færdige - den er mega lækker.

En del af Nannas kunder har fulgt hende, siden hun startede som frisør.

- Det er jeg vildt taknemlig for. De er med til at gøre det muligt, at jeg kan have mit eget sted. Kunderne kommer ind under huden på en - og dem føler man, at man kender rigtig godt.

Og så er hun også engageret i frisøruddannelsen og sidder i uddannelsesudvalget på Hansenberg.

- Jeg vil gerne have hænderne nede i gryden og have et medansvar, siger hun.

Annonce

Western

Der var en gang en lærer, der sagde til Nanna, at hun var lige som en fra en westernfilm.

- Jeg skyder først og spørger bagefter, siger Nanna, der i de seneste år har været fast klummeskribent i Ugeavisen Haderslev, hvor hun har skrevet om alt fra at være stolt over sønnens syv-taller til at en tre-dages Kløften-brandert faktisk klæder de fleste.

Selv mener hun ikke, at hun er helt så modig som hun var engang. Der er mindre cowboy over hende nu end tidligere:

- Der er bare nogle ting, som kan få konsekvenser - eller man kan få en over snuden, siger Nanna, som dog ikke har planer om at stoppe med at blande sig i debatter og stikke snuden frem.

Annonce

Efter lukketid

Når Nanna ikke er at finde i salonen, så er hun gerne i selskab med gode venner.

- Jeg sætter stor pris på mine venner - og jeg er tit til noget i weekenderne, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan godt være ret impulsiv og nem at lokke, hvis der skal ske et eller andet. Og så drikker jeg utroligt meget vin, når jeg har fri, siger hun og griner.

Det er dog ikke hele tiden, at Nanna kører med 110 km i timen:

- Jeg er også god til at trække stikket og læse en god bog - også når jeg burde gøre noget andet.

Fridagene bruger Nanna også på at gå til forskellige behandlinger, der skal være med til at sørge for, at hun fysisk kan blive ved med at holde til at være frisør.

- Og så er jeg startet med at løbe igen. Jeg tror, at det er 440. gang. Jeg kommer bare aldrig rigtig til at elske det, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce