Annonce
Ugeavisen Haderslev

Det er slut med at cykle over gågaden. Fodgængerne må næsten "springe for livet"

Foto: Michael Mogensen
Krydset mellem Gravene og Bispebro lukkes for kørende trafik, mens butikkerne har åbent. Der opstår farlige situationer, når cyklister suser hen over gågaden.
Annonce

HADERSLEV: Næsten hver dag får en fodgænger i Haderslevs gågade en overraskelse, når han eller hun når frem til krydset, hvor Gravene munder ud i Bispebro.

Her må cyklister og knallertførere nemlig køre hen over, og det skaber ifølge Haderslev Butikkerne faretruende situationer, hvor de gående må "springe for livet".

Annonce

Døgnet rundt

Det skriver handelens koordinator, Christian Schulz, til Haderslev Kommune, og bønnen er blevet hørt: Politikerne i udvalget for plan og miljø har i enighed strammet reglerne i krydset, hvor cyklister og knallertkørere i dag må drøne hen over gågaden døgnet rundt. I den øvrige gågade er den tohjulede trafik begrænset til perioden fra klokken 19 til 9, og sådan bliver det også i krydset fremover.

Liberaliseringen af reglerne for cyklister i gågaden skete i sin tid ud fra et ønske om at skabe "mere liv  gågaden".

- Der sker faretruende situationer hver dag, siger Christian Schultz, der selv har stået og iagttaget trafikken i krydset sammen med repræsentanter for Syd- og Sønderjyllands Politi og  Haderslev Kommune.

- Det er heller ikke logisk, at knallerter og cykler pludselig krydser gågaden. Folk forventer det ikke, siger han.

Politiet og Dansk Cyklistforbund er blevet spurgt om ændringerne, og ordensmagten og cyklistforbundet er tilhængere, da begge mener, at det vil give en skiltning, der er mere forståelig for både fodgængere, cyklister og knallertkørere.


Det er heller ikke logisk, at knallerter og cykler pludselig krydser gågaden. Folk forventer det ikke.

Christian Schulz, Haderslev Butikkerne


Det er ikke kun i gågaden, at trafikanterne skal til at rette sig efter nye regler. I krydset mellem  Gåskærgade og gågaden (Stormklokken. Red). køres alt for stærkt, har Christian Schulz sammen med repræsentanter fra politiet konstateret.

Der er mange fodgængere fra og til Meny-butikken, som tvinger bilister til at bremse op. I fremtiden sættes et skilt op, der fortæller, at trafikanterne højest må køre 15 kilometer i timen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce