Annonce
Ugeavisen Haderslev

Diletanterne er klar med vanvittig farce

I år spilles stykket "Et svips med et knips", når der er dilettant i Hyrup Forsamlingshus den 1. og 2. marts. Seneste tilmelding til spisen er den 24. februar. Privatfoto

Igen i år er der dilettant i Hyrup Forsamlingshus. Trine Rosenlund Vestergaard er igen instruktør.

Annonce

Marts måned kickstartes med dilettant i Hyrup Forsamlingshus, hvor der spilles den 1. og 2. marts.

Igen i år er det Trine Rosenlund Vestergaard, der er instruktør for stykket "Et svips med et knips", der er skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen.

- Ham har vi brugt igennem nogle år. Han skriver nogle vanvittige farcer, som ikke er så Morten Korch-ish, som mange dilettantstykker er, siger Trine Rosenlund Vestergaard, der er instruktør.

På scenen i år kommer Lis Kragh, Peder Kristiansen, Iver Ravn, Anita Olling Horshauge, Inge Jessen, Marlene Gammelgaard, Randi Jensen og Tenna Nielsen, mens Anne Blomgreen Thygesen er instruktørassistent.

- Vi starter altid med at mødes før nytår - og så går vi i gang og har lidt travlt, siger Trine Rosenlund Vestergaard og fortsætter:

- Men det vil vi hellere end at strække det for længe.

Det kræver disciplin for allerede i den første uge af januar var skuespillerne på scenen og så var det for alvor i gang.

Skuespillerne har altid et par hektiske måneder, inden der er premiere på dilettantstykket i Hyrup Forsamlingshus. Men de gør det gerne - både for deres egen og lokalsamfundets skyld. Privatfoto
Annonce

Vigtigt

Trine Rosenlund Vestergaard lægger ikke skjul på, at det er vigtigt for lokalområdet, at der er dilettant i Hyrup Forsamlingshus. Både for beboerne, men også for at være med til at sikre, at der også fremover er et forsamlingshus:

- Set fra forsamlingshusets side, så er det vigtigt, at der er høstfest og diletant, hvor der er mulighed for at få lidt ekstra i kassen. Og vi dilettanter gør det for at være med til at holde forsamlingshuset i gang. Det er vigtigt, slår instruktøren fast.

Stykket spilles tre gange og der er mulighed for at købe en teatermenu om fredagen, eftermiddagskaffe og kage lørdag eftermiddag - og pizza og rødvin lørdag aften.

Og der plejer at være stor opbakning fra lokalsamfundet, når der er dilettant.

- Vi må være 120 i forsamlingshuset, og vi plejer at have udsolgt fredag aften, siger instruktøren.

Hun håber, at det også lykkes at få udsolgt lørdag aften og afslører, at det kan være en fordel, hvis man forstår sønderjysk til husbehov.

- Vi gør meget ud af at snakke dialekt, siger hun og tilføjer, at det kan være, at der er en "fynbo" på scenen i år også.

Annonce

Familie

Det er ikke kun publikum, som får nogle gode timer til at gå med dilettant. Det gør skuespillerne såmænd også.

- Vi plejer at sige, at vi er en lille familie, siger Trine Rosenlund Vestergaard.

- Og hvis man er med et år, så er man selvskreven til at være med næste år. Ellers kan man kun komme ud af det, ved at komme direkte til mig, siger hun og griner.

Det er ikke kun i de få travle måneder, at holdet bag dilettant i Hyrup Forsamlingshus mødes. Det hænder også, at der sniger sig en sommerfest eller en julefrokost ind i programmet.

- Når vi har spillet dilettant, så mødes vi også altid til en videoaften, hvor vi ser forestillingen. Det lærer vi en hel masse af og så har vi det sjovt, siger Trine Rosenlund Vestergaard og tilføjer, at man kan læse mere om menuer og spilletidspunkter på Hyrup Forsamlingshus' hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce