Annonce
Ugeavisen Haderslev

Dobbelt op: Crossfittere har fået nyt tag over hovedet

Sådan ser det ud hos Crossfit Dome, hvor ejer og head coach Bo Damgaard Poulsen nu kan sørge for, at hans medlemmer kan træne i nogenlunde tørvejr på de dage, hvor det danske vejr ikke viser sig fra sin bedste side. Foto: Stine Hygum
Medlemmerne hos Crossfit Dome har fået nyt tag over hovedet i mere end en forstand. Boxen er flyttet fra Gasværksvej og til Christian X's Vej, men medlemmerne må endnu ikke træne inde. Derfor er der - før planlagt - blevet bygget udendørs træningsfaciliteter med tag over.
Annonce

Haderslev. Udsigten til at komme ind og træne er ikke umiddelbart lige at ane i horisonten Men der skal trænes - også i Crossfit Dome, der har vinket farvel til lokalerne på Gasværksvej og er flyttet ind på Christian X's Vej 9.

De helt nyindrettede lokaler må ikke tages i brug endnu på grund af corona, i stedet trænes der ude - 35 gange i løbet af en uge.

Da det danske vejr ikke er helt altid viser sig fra den skønneste side, så har indehaver og head coach Bo Damgaard Poulsen investeret i et overdækket træningsområde.

- Vi fik fat i en 40 fods container - og så har vi fået sat pull up-stativer på og bygget det her tag, så vi kan træne i tørvejr, siger indehaver og head coach Bo Damgaard Poulsen.

- Der kan være ti under tag, når det er nødvendigt - og stadig med to meters afstand, som vi bruger her, siger han.

I hjørnet er der også kommet en stak dæk i forskellige størrelser:

- Det er noget af det, som mange forbinder med crossfit og det er et godt redskab, når nu vi skal være ude, siger Bo Damgaard Poulsen.

Det har hele tiden været planen, at der med tiden skulle laves udendørs træningsfaciliteter:

- Men jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle være nu, men når vi havde penge til det. Men nu har vi brugt de penge, som vi ikke har, siger han og fortæller, at det handler om at give medlemmerne de bedste betingelser for træningen i en usædvanlig situation.

CrossFit Dome

Crossfit Dome startede på Gasværksvej tilbage i september 2018.

Nu har boxen til huse på Christian X's Vej 9, hvor der er 1300 kvadratmeter indendørs træningsfaciliteter, som endnu ikke er taget i brug.

www.crossfitdome.dk

Annonce

Færre medlemmer

Coronaen har også hos Crossfit Dome betydet et fald i medlemstallet.

- Foreløbig er der 60, der har stoppet deres medlemsskab, siger Bo Damgaard Poulsen.

- Der er også mange, som har sat det i bero. Jeg kan godt forstå det fra medlemmernes side, ikke et ondt ord der. Men det er da hårdt som selvstændig - det gør ondt, siger han.

Coronaen ramte, lige som der var investeret i nye lokaler og mere udstyr til medlemmerne.

Mens nogle har meldt sig ud på grund af corona-nedlukningen, så er der også medlemmer, om har skruet op for støtten til boxen. Nogle har valgt at betale mere i kontingent:

- Uden de medlemmer, som er blevet - og dem der har betalt ekstra - så tror jeg ikke, at der kunne blive være ved med at være en box. Vi havde investeret - lige inden det hele blev lukket ned, siger Bo Damgaard Poulsen.

Crossfit er kendt for fællesskab - og det har han også mærket i forbindelse med flytningen:

- Det er medlemmer, der har hjulpet. Vi fik det hele flyttet på to dage, siger Bo Damgaard Poulsen.

Det er ikke småting, der blevet flyttet. Blandt andet er der blevet lagt 900 kvadratmeter gummigulv i den nye box på CHristian X's Vej. 900 kvadratmeter a 20 kg stykket - udover alt udstyr.

Annonce

Glæder sig

Bo Damgaard Poulsen glæder sig til den dag kommer, hvor han må invitere sine medlemmer ind i den nye box:

- Det her er en helt anden liga. Gasværksvej var et fint begyndersted, men det var ikke rigtigt isoleret og taget var tyndt. Det her er noget helt andet, siger Bo Damgaard Poulsen og fortsætter:

- Det er meget svært at have det her produkt, som man tænker kan slå benene væk under hele Haderslev - og så kan man ikke komme ind og bruge det.

Endnu er han ikke klar med en åbningsdato. Han ved, som alle andre i fitnessbranchen, ganske enkelt ikke, hvornår han får lov. Men han glæder sig alligevel.

- Det bliver ikke den åbning, som vi havde håbet, men det skal nok blive en god åbning, siger Bo Damgaard Poulsen.

Så vidt Bo Damgaard Poulsen ved, så er squatstativet et af de længste i landet. Når man igen må træne inde, så kan 16 medlemmer træne ved stativet samtidig. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce