Annonce
Ugeavisen Haderslev

Elever i Hoptrup skal lære af fremtiden

Med anskaffelsen af en 3D printer er lærere og elever på Hoptrup Skole kommet med på bølgen og lærer om de nye teknologier. Pressefoto
Eleverne på Fællesskolen Hoptrup-Marstrup-Vilstrup kan nu blive klogere på 3D print fremtiden og gøre alle deres ideer til virkelighed på den 3D printer, de har leaset ved den lokale virksomhed 3D Print Danmark.
Annonce

HOPTRUP: 3D printeren giver eleverne muligheden for at udfolde deres kreativitet og bringe deres ideer til virkelighed

– Det er jo læring gennem leg, fortæller lærer Mirjana Nesic og Morten Kramer om den nye 3D printer, der lige er  blevet sat til på skolen i Hoptrup og er nu startet med at printe den første lille kasse ud fra en tegning på computeren.

Der printes naturligvis altid med en bioplast af majsstivelse.


3D print er fremtiden

Morten Kramer, lærer i Hoptrup


Mirjana og Morten bliver hurtigt inspireret af alle de muligheder, der er med printeren.

I undervisningen kan de eksempelvis gøre matematikken mere visuel, mens sløjdtimerne kan suppleres med bedre værktøjer til at måle vinkler, som kan printes på printeren.

- 3D print er fremtiden, og vi vil gerne give vores elever muligheden for at være med på bølgen og lære om de nye teknologier, fortæller Morten Kramer.

Annonce

Nyt samarbejde

3D printeren er kommet til skolen i et et-årigt samarbejde med Haderslev Erhvervsråd og startHER, der arbejder for at inspirere børnene og gøre dem nysgerrige på teknologi og innovation, hvor de i denne omgang får muligheden for at se egne ideer blive til virkelighed.

Måske bliver der sået et frø til en spirende iværksætter eller en øget nysgerrighed på de mange tekniske erhvervsuddannelser, fortæller Lene Bræraa fra Haderslev Erhvervsråd.

I de kommende uger igangsættes yderligere to test forløb på ungdomsuddannelserne til brug i sammenhæng med startHER konceptet.

3D printere til alle

3D printeren er leaset ved den lokale virksomhed 3D Print Danmark.

Gennem virksomheden kan alle lease 3D printere, så man selv kan lege med at gøre drømmene til virkelighed. Med i lejen af printeren følger også en personlig oplæring og service.

Skulle det ske, at printeren går i stykker bliver den skiftet ud med en ny, kvit og frit. Vil man høre, hvordan man kan få en 3D printer ind en skole eller en virksomhed, kan man kontakte info@3dprintdanmark.dkFra højre Steffen Kruse fra iværksættervirksomheden 3D Print Danmark med base i Marstrup indvier lærerne Mirjana Nesic og Morten Kramer i den nye teknologi. Pressefoto
Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Haderslev Erhvervsråd, startHER, 3D Print Danmark og Fællesskolen HoptrupMarstrupVilstrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce