Annonce
Ugeavisen Haderslev

En tur på værtshus blev til djævelsk varmt bagestål

Ole Banke Steffensen (til venstre) og Thomas Trojel var soldaterkammerater i 1991. I 2014 grundlagde de Diablosteel, der er deres fælles hobbyvirksomhed. Pressefoto
Pizzasten har fået konkurrence af bagestål. En af de virksomheder, der sælger bagestål, holder til i Sønder Kapdrup. Her kan man godt mærke, at folk har fået mere tid til at bage - og at de i øvrigt handler på nettet som aldrig før.

Sønder Kabdrup: Det kan udvikle sig i forskellige retninger, når man tager på værtshus med sin bedste ven. Man kan risikere at tabe i pool eller vågne op med en gevaldig hovedpine dagen efter - eller også kan man have haft en klog snak.

Engang i mellem sker det, at snakken ikke kun er klog efter midnat, men at den idé, som man har vendt og drejet på værtshuset også er gangbar i dagslys.

- Det startede i 2014, hvor jeg var på værtshus sammen med min bedste ven Thomas. Han havde købt sig et bagestål fra USA og mente, at det skulle vi også have gang i, siger Ole Banke Steffensen, der ejer Diablosteel sammen med Thomas Trojel.

- Det endte med, at vi fik sat vores egne bagestål i produktion, siger Ole Banke Steffensen.

Han bor i Sønder Kabdrup og Thomas Trojel bor i København.

Alligevel får de enderne til at mødes i deres fælles virksomhed, som i alle årene har været et hobbyprojekt.

- Jeg arbejder som servicechef og Thomas er anæstisisygeplejerske, siger Ole Banke Steffensen og fortsætter:

- Vi passer vores almindelige job om dagen og så er det Diablosteel om aftenen og natten.

Annonce

Bagestål blev kendt

Spørger man Ole Banke Steffensen om fordelene ved at bruge et bagsstål i stedet for en pizzasten, så er svaret enkelt:

- Bagesål leder varmen bedre. Det er en rigtig god måde at tune en almindelig husholdningsovn på. Der er så meget energi i jernpladen, at brødet hurtigt bliver sprødt, siger Ole Banke Steffensen.

Diablospaden kalder Ole Banke Steffensen og Thomas Trojel denne spade, som bruges til at få pizzaer fra bagestål til tallerken. Pressefoto

Man kan både bruge et bagestål, når man bager boller eller pizza og udover at man blandt andet opnår mere sprødhed og at brødet udvikler sig hurtigere, så forkorter man også bagetiden.

Diablosteel

Ideen til Diablosteel blev til under et værtshusbesøg i 2014.

Diablosteel ejes af Ole Banke Steffensen og Thomas Trojel. Ole står primært for logistik, mens Thomas fokuserer på marketing, Facebook og Instagram.

Udover at Diablosteel sælger bagestål, så har de også en række produkter, som relaterer til at bage pizza og brød. De har eksempelvis også en pizzaspader i deres sortiment, som man bruger til at transportere pizzaen fra bagestål til tallerken.

På www.diablosteel.com kan man se alle virksomhedens produkter, men man kan også finde inspiration og opskrifter til brød og boller, finde en opskrift på en let pizzadej og såmænd også finde inspiration til fyld.

- Vi er nok lidt nørdede, siger Ole Banke Steffensen med henvisning til både sig selv og sin partner Thomas Trojel.

- Vi har især nørdet med pizza og har selv prøvet mange forskellige pizzasten og marmorplader, inden vi endte med bagestål.

Vidste du?

At når man har varmet sit bagestål op til 280-300 grader i sin almindelige husholdningsovn, så tager det ikke mere end fire-seks minutter at bage en pizza - med sprød bund.

På Diablosteels hjemmeside, som også er det eneste sted, hvor de sælger deres produkter, kan man derfor også se en række opskrifter og fif.

- Egentlig ville vi gerne have en blog inde på vores hjemmeside, men vi må erkende, at det kan vi ikke nå. Men vi lægger alle de opskrifter ind, som vi kan nå, fordi vi oplever, at kunderne efterspørger det, siger Ole Banke Steffensen.

Diablosteel laver bagestål i to forskellige tykkelser. Man kan vælge mellem seks og 11 kg. Et bagestål skal varmes op i en times tid, inden man bruger det. Pressefoto

Og netop kunder er der kommet flere af siden etableringen af Diablosteel med den tilhørende webshop.

- I de første år skete der ikke en skid, men så var der et bagestål med i Den Store Bagedyst - det var godt nok en af vores konkurrenters, men det var med til at gøre bagestål kendte, siger Ole Banke Steffensen.

Siden den første coronanedlukning i marts har der for alvor været fart på bagestålene:

- Kunderne har virkelig fået smag for at handle på nettet, og det kan vi godt mærke, lyder det fra Ole Banke Steffensen, der heller ikke er afvisende overfor, at "surdejs-bølgen" har haft en positiv effekt på slaget.

- Vi kan også mærke, at folk går hjemme og har tid til at gå og nørde, siger Ole Banke Steffensen.


- Vi havde en helt vanvittig julehandel. Vi solgte fire gange så meget som året før.

Ole Banke Steffensen, medindehaver af Diablosteel


Det smittede også af på ønskesedlerne i julen 2020:

- Vi havde en helt vanvittig julehandel. Vi solgte fire gange så meget som året før.

Annonce

Stærke arme

Hos Diablosteel har de to forskellige bagestål - og et særligt kendetegn på bagestålene fra Diablosteel er, at de er sandblæste:

- Vi ville gerne gøre lidt ekstra ud af det, siger Ole Banke Steffensen.

- I starten havde vi kun et bagestål på 11 kg, men det var der mange, som synes var lidt tungt og svært at håndtere, og spurgte, om vi ikke havde en lidt lettere model. Så nu har vi også et på seks kg. En "pige-model". der er noget lettere at håndtere, siger Ole Banke Steffensen og tilføjer:

- Op til jul var der så travlt, at vi selv måtte i gang med at hjælpe med at pakke. Vores lagerhotel kunne ikke klare opgaven.

De tunge bagestål er da også noget, som Ole Banke Steffensen og Thomas Trojel godt kan grine lidt ad:

- Vi joker nogle gange med, at det ville have været noget lettere, hvis vi havde kastet os over at sælge tennissokker, siger Ole Banke Steffensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce