Annonce
Ugeavisen Haderslev

Erhvervsmægler: - Thrane-lukning har skabt opbrud i gågaden

Tomme butiksvinduer er der ingen, der kan lide. Anita Olling Horshauge og René Damkjær fra Nordicals Erhverv fortæller, at der heldigvis er god interesse for de tomme lejemål i gågaden. Foto: Dorthe Rasmussen
Flere eksisterende butikker overvejer deres placering, og nye butikskæder er også interesserede, fortæller erhvervsmægler René Damkjær fra Nordicals Erhverv Haderslev.
Annonce

HADERSLEV: Lønningsdag havde lokket mange mennesker i byen fredag.

Hvor der er liv, er der også butikker.

Erhvervsmægler René Damkjær fra Nordicals Erhverv håber, at han snart kan pille "Til leje" skiltene ned i flere af de tomme butikslejemål i gågaden.

Det er især det tidligere Thrane midt i gågaden, der springer i øjnene.


Alt er åbent endnu, men jeg kan sige så meget, at der er flere interesserede i det gamle Thrane

René Damkjær


- Lukningen af Thrane har gjort, at der er meget opbrud i byen i øjeblikket. Det er både eksisterende butikker, der genovervejer deres placering og nye butikker, der er interesserede, fortæller René Damkjær.

Der står stadig mannequin-dukker iklædt sorte plastiksække i vinduerne. Men hvis det går, som erhvervsmægleren spår, så er det kun et spørgsmål om tid, før en ny lejer rykker ind.

- Alt er åbent endnu, men jeg kan sige så meget, at der er flere interesserede i det gamle Thrane, fortæller René Damkjær.

Der åbner heldigvis stadig nye butikker i byen, også her efter coronakrisen, og René Damkjær mener, at politikerne i Haderslev Kommune kan gøre mere for at understøtte denne udvikling.

- Det er da fint, at Haderslev Butikker pynter de tomme butiksruder, men det må ikke være en varig løsning. Her kunne politikerne godt komme mere på banen. Hvis man vil udvikle byen, er man også nødt til at tage nogle politiske beslutninger om, hvad man vil for eksempel med Nørregade, konstaterer René Damkjær.

Annonce

Folk vil have oplevelser

Det er heller ikke lige meget hvilke butikker, der kommer ind i de tomme lejemål, mener han.

- Thrane var kendt som én af de specialbutikker i Haderslev, der også kunne trække kunder udefra til byen. Der er nogle produkter, der ekspanderer meget i øjeblikket, og vi skal have nogle spændende butikker til byen. Vi arbejder konkret på at få en café ind i det lejemål, hvor SAM's er i dag. Det vil være en fantastisk placering for en café på det torv, konstaterer René Damkjær.

Også i Nyboligs tidligere domicil på Bispebroen 2 - med udsigt udover dammen - er der planer om at åbne et spisested.

Endnu er der dog ikke noget, der er så konkret, at "Til leje" skiltene kan pilles ned.

For nyligt blev det tidligere Code på hjørnet af Bispegade/Smedegade udlejet.

Her åbner Skousen-indehaver Carsten Rossen Kulmbak en lampebutik i oktober.

Det er også noget, som byen har manglet.

Haderslev har heldigvis mange lokale ildsjæle, konstaterer erhvervsmægleren.

Halløjsa. I baggrunden Haderslevs tidligere kommunaldirektør Jens Kaptain kom tilfældigt forbi. I sin tid ved kommunen var han meget aktiv i bestræbelserne på at få nye butikskoncepter til Haderslev by. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce