Annonce
Ugeavisen Haderslev

Evy er landet det helt rigtige sted: - Fantasien bestemmer, hvor penslerne fører mig hen

En god ven har lavet skiltet ud til Vonsbækvej. Evy har også et lille skilt til at hænge nedenunder, så folk kan se, når hun har åbent. Ellers kan man altid ringe til hende og lave en aftale om et besøg i galleriet. Foto: Dorthe Rasmussen
I april flyttede Evy Skjønnemand og hendes mand John ind i et gammelt husmandssted ved Vonsbæk. Et lille havehus er blevet til Galleri Evy's Verden. Ugeavisen kiggede forbi.
Annonce

VONSBÆK: Ejendommen på Vonsbækvej 25 har været hele Evy's verden, siden hun og hendes mand John Nielsen flyttede ind i april.

Samtidig var landet lige blev lukket ned på grund af corona.

Parret gik i selvvalgt isolation, og det har givet ro til fordybelse og eftertanke.

Evy har fået malet en masse billeder og gjort klar til indvielsen af Galleri Evy's Verden.

Et havehus er blevet istandsat og indrettet til galleri, og på lørdag den 5. september fra klokken 13 til 16 inviterer Evy til reception med lidt godt til ganen og musik.

-Galleriet er jo ikke så stort, men bare rolig -  vi er corona-sikrede, fortæller hun med et smil.

Der kommer også en pavillon op udenfor, og i haven kan de besøgende sidde og nyde  udsigten ud over markerne og kirken.

I galleriet kan gæsterne se et udvalg af Evy's farverige og fantasifulde billeder.

Rundt omkring i rummet står der fossiler og sten-skulpturer, som parret har hentet hjem fra henholdsvis Marokko og Zimbabwe.

- Det har altid været min drøm at lave et lille galleri, fortæller Evy Skjønnemand, som gennem flere år har været i arrangementet "Åbne døre", hvor lokale kunstnere åbner deres hjem for publikum en weekend i september.


Min vision er at lave det her lille galleri til noget kæmpestort

Evy Skjønnemand, kunstner


Annonce

Har en livlig fantasi

Hun kan lide kontakten med sit publikum.

- Mine malerier hænger  i dag over det meste af verden. Helt i Australien er der ét, siger Evy og smiler:

Igennem årene har hun og John rejst meget, især til Marokko.

Mens John er kreativ med træarbejde, sten, krystaller og fossiler, så koncentrerer Evy sig om maleriet, som  har givet hendes stor glæde lige siden barndommen.

- Min vision er at lave det her lille galleri til noget kæmpestort og også invitere andre kunstnere til at komme herud og udstille. Vores hus ligger jo på Marguerit-ruten, så der kommer mange turister forbi. Jeg kender en del, også kendte kunstnere, som jeg håber at kunne lokke herud og udstille, fortæller Evy Skjønnemand.

Hun bliver inspireret af naturen, og så har hun en livlig fantasi.

Annonce

Humor i hverdagen

Hun har arbejdet som socialpædagog, hvor hun også brugte naturen og maleriet i arbejdet med beboerne.

- Jeg skal have noget natur rundt om mig. Ellers kan jeg ikke leve og ånde. Jeg har prøvet at bo i byen, men det var ikke noget for mig, fortæller Evy.

Hun har tre børn, som også er kreative på hver deres felt. Toke er fritidsmusiker, Sabine syr, maler og spiller revy, og Frank er økologisk havemand.

Evy nyder i dag sin pensionist-tilværelse, og hun har en humor, der afspejler sig i mange af hendes malerier.

- Jeg kører på så længe jeg kan. Ja, jeg ryster  måske lidt engang imellem, fordi jeg har fået Parkisons efter en blodprop i hjernen. Men så bliver der jo nogle sjovere billeder ud af det, konstaterer Evy, som bliver 70 næste år.

Hun har gennem årene haft mange udstillinger  rundt omkring - og også taget flere malekurser, men hun har ikke en bestemt malestil.

- Fantasien bestemmer, hvor penslen fører mig hen, siger Evy.

Evy Skjønnemand har ikke en bestemt stil. Hun er meget inspireret af naturen, men hun maler også portrætter. Blandt andet har hun malet en stribe sjove kvindeportrætter. Nogle gange bliver hun selv overrasket over resultatet: - Kvinden med det mørke hår og pandebåndet. Hun ligner én, der lige er kommet ud fra en bar.  Foto: Dorthe Rasmussen
Det lille havehus er blevet malet og gjort i stand. Evy glæder sig til at byde besøgende velkommen i sit galleri, der åbner lørdag. Evy's søn Toke kommer og spiller ved receptionen, og der bliver også lidt godt til ganen.  Alle interesserede er velkommen. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce