Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fælles indsats: HAB og Haderslev Kommune åbner nyt kviktestcenter i Varbergparken

Fra venstre Christian Skovfoged og Allan Emilussen fra HAB foran det nye kviktestcenter, der er indrettet i den tidligere Spice Kulturcafé i Varbergparken. Pressefoto
Helhedsplanen, HAB og Haderslev Kommune går sammen om fælles covid-19-indsats i Varbergparken. Oplysning og kviktest skal forhindre den smittespredning, som andre lignende boligområder har oplevet.

HADERSLEV: HAB, Den Boligsociale Helhedsplan og Haderslev Kommune samarbejder om en intensiv covid-19 oplysningskampagne, som sammen med et nyoprettet kviktestcenter i Varbergparken skal forhindre en smitteudvikling i Haderslev i stil med den, man har set i bydele i eksempelvis Kolding, Odense og Ishøj.

Det oplyser HAB i en pressemeddelelse.

- Der er desværre flere eksempler på, at covid-19 har spredt sig kraftigt i boligområder med en beboersammensætning i stil med den, vi ser i Varbergparken, siger Allan Emiliussen, boligsocial chef i HAB og Den Boligsociale Helhedsplan:

Annonce

- Derfor har vi sat massivt ind med oplysning og opsøgende arbejde, og vi er glade for at se, at Haderslev Kommune også engagerer sig og har åbnet et kviktestcenter i Varbergparken, siger han.

Kommunikation via nøglepersoner

Kviktestcenteret er indrettet i den tidligere Spice Kulturcafe, og de første besøgende blev testet før påske.

Indsatsen følges op med en oplysningskampagne målrettet beboerne:

-Der er en særlig udfordring i at få informeret beboere af anden etnisk herkomst, og den udfordring har vi taget på os, siger Allan Emiliussen.

Helhedsplanen har udformet informationsskrivelser på arabisk og samarbejder med centrale personer tilknyttet moskeen for at få spredt budskabet - blandt andet i forbindelse med fredagsbøn:

- Vi skal bruge nogle lidt andre kanaler, end vi plejer. For eksempel bruger vi Whatsapp for at få fat i folk, ligesom vi har brugt Varbergparkens Dialogforum i det opsøgende arbejde, siger han.

Fra HAB’s side er man glad for at bakke op:

- Helhedsplanen fortjener stor ros for at sætte proaktivt ind med det opsøgende arbejde, og det samme gør kommunen for at gribe bolden og hurtigt indrette et testcenter i Varbergparken, siger Christian Skovfoged, adm. direktør i HAB.


Vi har set skræmmende eksempler på, hvordan Covid-19 kan sprede sig i boligområder, når folk ikke er ordentligt informeret. Derfor gør vi en ekstra indsats.

Allan Emiliussen, boligsocial chef, HAB HelhedsplanenKviktestcenteret stilles gratis til rådighed af HAB så længe, der er behov for det:

- Vi har et fælles samfundsansvar for at få bugt med pandemien. Kan vi fra HAB’s side bidrage med at stille lokaler til rådighed, så gør vi gerne det, siger Christian Skovfoged.


Bydelen Vollsmose i Odense Kommune har gentagne gange været ramt af store smitteudbrud med Covid-19, hvilket har fået Styrelsen for Patientsikkerhed og Odense Kommune til at lukke skoler og intensivere oplysningsindsatsen. Ligeledes er der en skærpet indsats i Kolding og Ishøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce