Annonce
Ugeavisen Haderslev

Familien Hertel elsker krudt og kugler

Jens Christian Hertel har altid været vild med fyrværkeri. Nu har han fået hele familien med på idéen om at åbne et fyrværkerisalg.  For andet år i træk siger familien Hertel velkommen til Krudt Kedde på Skovgårdvej. Foto: Dorthe Rasmussen 
For andet år i træk har familien Hertel fyrværkerisalg i en tidligere lagerbygning på Skovgårdvej ved Hammelev. Jens Christian, hans kone Anine og deres to børn Frederik og Emma bruger hele juleferien på at sælge krudt og kugler.
Annonce

HADERSLEV: Til dagligt driver Jens Christian Hertel et landbrug ved Christiansfeld, og hans kone Anine er mødebooker ved Comwell Hotel i Kolding.

I øjeblikket er det nytårsløjer og fyrværkeri, der optager dem.

Fra den 18. til den 31. december er  ægteparret og deres to børn, Frederik og Emma nemlig fuldt beskæftiget med at sælge krudt og kugler på Skovgårdvej ved Hammelev.

Jens Christian har altid været vild med fyrværkeri, og resten af familien var med på idéen om at bruge juleferien på fyrværkerisalg.

- Butikken hedder Krudt Kedde, fordi jeg hedder Jens Christian, så der er mange, der kalder mig for Kedde, fortæller Jens Christian Hertel.

Det er andet år i træk, at han har lejet sig ind i nogle lagerbygninger på Skovgårdvej 1 med sit krudtsalg.

- Det er godt sted liger her ved landevejen mellem Haderslev og Vojens, synes Krudt Kedde.

Han hygger sig med det, for folk komme med godt humør.Butikken hedder Krudt Kedde, fordi jeg hedder Jens ChristianDe fleste ser frem til årets sidste dag. Sådan er det også i år, selv om vi lever i en underlig tid..

- Jeg synes egentligt, at folk har været gode til at komme i  tid og købe fyrværkeri. Normalt er de helt store salgsdage den 27.-29 december, men det er kun godt, at der ikke kommer så mange på én gang, siger Krudt Kedde.

Før jul var der stor usikkerhed omkring hvorvidt butikker, der solgte fyrværkeri også skulle lukke ned den 23. december, men det skal de alligevel ikke.

- Vi er blevet siddestillet med dagligvarer, fordi vi sælger sæsonvarer, konstaterer en lettet Krudt Kedde.

Annonce

Er gået online

Han kan slet ikke holde ud at tænke på, hvad der ville være sket, hvis salget skulle være lukket ned den 23. december -  og værre endnu - at regeringen fandt på at udstede et afbrændingsforbud mod fyrværkeri, ligesom det er sket i Tyskland.

- Så tror jeg ikke, at vi ville kunne åbne her igen næste år. Vi fandt ret hurtig ud af at lave en hjemmeside med online-salg, hvor folk kunne bestille og hente her mellem jul og nytår, men det havde ikke været det samme. Mange kan godt lide at komme og kigge, før de køber, konstaterer Krudt Kedde.

Han forventer, at årets krudtsalg vil ende med et status qua eller måske endda en lille fremgang i forhold til i fjor.

- Folk har egentligt flere penge til rådighed, fordi de ikke kan bruge penge på udenlandsrejser og fester, så jeg tror, at mange har lyst til at sende 2020 afsted med et ordenligt brag, siger Krudt Kedde.

Han har også en slags drive- in ved butikken på Skovgårdvej. Store skilte med krudt og kugler viser vej.

- Så kan folk bare dytte i bilhornet, når de har besluttet sig. De behøver slet ikke komme ind i butikken, siger Krudt Kedde.

Han holder åbent helt ind ind til nytårsaftensdag klokken 15, og så vil han selv hjem og fyre nogle store batterier af.

Jens Christians søn Frederik på ti år har fundet sig et par raketter i børneafdelingen. Større drenge køber større skyts. De største batterier  hos Krudt Kedde vejer fire kilo, og man skal kun bruge én tændstik.  Foto: Dorthe Rasmussen
Anine og datteren Emma ved kassen. Foto: Dorthe Rasmussen
Plakat. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce