Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fem dage i naturen gjorde Kerstin meget klogere på sig selv

Kerstin på vej op ad Bulbjerg, hvor alle elever mødtes den sidste dag. Pressebillede
Annonce

Haderslev: Kerstin Høft Homilius, som sidste år afsluttede 9. kl. på Haderslev Realskole, er i år elev på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole.

Oplevelser i naturen er en vigtig del af undervisningen på efterskolen, og derfor skal eleverne hvert år i oktober klare fem døgn i den barske natur i Nationalpark Thy.

- For mig var det ikke udelivet, der var hårdt. Det er jeg vant til. Hjemme er jeg spejder i Hammelev, men på denne tur, var det mentale det hårdeste. At skulle holde humøret oppe, selv når der mangler 10 km, fortæller Kerstin Høft Homilius.

Skolen lader eleverne vandre i grupper, hvor de selv skal klare det hele - finde vej, slå telte op og lave mad. De har dog rygdækning fra skolens lærere, som er i området og besøger eleverne mindst en gang i døgnet.

Kerstin, som har valgt linjen islandsheste, mener ikke selv, hun er nørdet, fordi hun går på en efterskole, hvor friluftsliv fylder meget.

- Det er en af de eneste efterskoler i Danmark, hvor jeg kan ride på islandsk hest, og at der så også er meget friluftsliv, er helt OK for mig, siger hun.

Kerstin Høft Homilius er ikke i tvivl om, at hun lært noget af vandre- og friluftsturen i Thy:

- Jeg har lært hvordan jeg og min gruppe reagerer på udfordringer som mad- og søvnmangel. Derudover var det virkeligt dejligt at opleve naturen i Thy, som var smuk og hjalp en med at komme helt ned i gear. Jeg ville godt gøre det igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce