Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fjernvarmeskorsten på Gravene kan blive Danmarks største kalenderlys

Firmaet MK Illumation, der er Danmarks største leverandør af julebelysning, har lavet denne illumation af, hvordan kalenderlyset kan komme til at se ud.
Christian Schulz fra Haderslev Butikker har fået en lys idé. Den store fjernvarmeskorsten i midtbyen skal være kalenderlys i 2020.
Annonce

HADERSLEV: Handelskoordinator for Haderslev Butikker Christian Schulz går rundt med julelys i øjnene i denne tid.

Haderslev er blevet jule-udsmykket med over 100.000 lyspærer, og årets nyhed er to store lysskilte med ”Jul i Haderslev” ved de nye byporte i begge ender af gågaden.

Hvert år kommer der noget nyt lys, og næste år er drømmen at få lavet Danmarks største kalenderlys, der skal være på den store fjernvarme skorsten på Gravene.

- Vi har haft den første dialog med direktør Morten Hartmann fra Haderslev Fjernvarme, oplyser Christian Schulz. Det er ham, der har fået idéen til at lave det kæmpe kalenderlys.

- Der er jo en udfordring med de mange telemaster og antenner som er påmonteret skorstenen. Nu har vi fået illumineret, hvordan det kan se ud, så nu arbejder vi videre med det og ser om, vi kan få tilladelser og finansieringen på plads til 2020, fortsætter Christian Schulz.

Han glæder sig over, at der heldigvis er mange i Haderslev som bakker op omkring byens julebelysning.

- Derfor vil vi gerne forsøge hvert år at gøre den endnu bedre. Hvis vi kunne præsentere Danmarks største kalenderlys, så ville det blive en stor attraktion for hele byen, slutter Christian Schulz.

Haderslev Butikker har fået grønt lys af Haderslev Fjernvarme til at arbejde videre med idéen om kæmpelyset og er nu gået i gang med at undersøge, hvordan projektet kan finansieres.
Årets nyhed med "Jul i Haderslev", der er ophængt ved de to byporte på Torvet og ved Storegade/Bredgade. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce