Annonce
Ugeavisen Haderslev

For første gang i flere år: Haderslev får et bageri. Beck vil bage økologisk - og lære dig det samme

Daniel Beck Hansen står bag byens kommende mikrobageri, hvor der udelukkende er surdejsbrød på hylderne. Han forventer, at Beck åbner til marts. Foto: Stine Hygum
På Posthussvinget 1 – i baggården ved Skøtts Kaffebar – åbner 30-årige Daniel Beck Hansen til marts et økologisk mikrobageri. Han vil gøre sin passion til en levevej.

HADERSLEV: Til foråret kommer der til at dufte af friskbagt brød i området omkring Gravene og Posthussvinget, når Daniel Beck Hansen åbner sit mikrobageri, som kommer til at hedde ”Beck”.

- Det bliver et brødbageri på ren økologisk surdej – uden gær og tilsætningsstoffer, siger Daniel Beck Hansen, som er i fuld gang med at sætte det lokale i stand, der kommer til at danne rammen om mikrobageriet.

Bageriet åbner på Posthussvinget – i baggården bag ved Skøtts Kaffebar i det lokale, hvor der tidligere har været både italienske delikatesser og vinbutik.

Annonce

Daniels passion for brød begyndte for alvor, da han på en længere busrejse med sin kammerat Oliver havde god tid til at se brød-videoer på nogle meget lange busture.

- Da vi kom hjem i slutningen af 2019 begyndte jeg at bage, fortæller han.

Siden er der gået mange timer med at eksperimentere med surdejsbrød.

- Det er bare meget mere lækkert. Det har mere smag, og det er bedre for ens mave, siger Daniel.

Slog til

Da lokalet på Posthussvinget blev ledigt, besluttede Daniel, at det nu var på tide at gøre noget ved drømmen om et mikrobageri.

- Hvis det ikke kunne være blevet i det her lokale, tror jeg ikke, at jeg havde gjort det, siger han.

Når han åbner sit bageri til marts bliver der i første omgang med tre slags brød på hylderne.

Der bliver hvedebrød, rugbrød og boller i første omgang – og så må vi se, hvad jeg ellers finder på.

Daniel Beck Hansen, indehaver af Back

- Det bliver i første omgang hvedebrød, rugbrød og boller – og så må vi se, hvad jeg ellers finder på, siger han og afslører, at råvarerne udover at være økologiske også vil være lokale i det omfang, at det er muligt.

Det kommer til at være sådan, at der bliver bagt brød tirsdag til lørdag, og bageriet lukker, når der ikke er mere brød på hylderne.

Beck kommer til at adskille sig fra andre bagerier. Kunderne skal selv tage deres brød på reoler og betale med MobilePay.

- Og så skal man også bare komme ind og få en snak om brød. Det håber jeg, at mange vil gøre, siger Daniel, der også kommer til at bage brødet i butikslokalet og dermed give kunderne mulighed for at opleve, hvordan surdejsbrødet bliver til.

Hos Beck kommer man også til at kunne købe økologisk mel og bageredskaber, hvis man selv har lyst til at kaste sig over at bage.

- Det skal være et sted, hvor alle kan komme ind og sludre og købe mel og bageredskaber – og andre af de ting, som jeg godt kan lide, siger Daniel, der også regner med, at der bliver mulighed for at købe smør og ost.

Annonce

Kurser

Efter at have nørdet brød i de seneste år  vil Daniel også gerne dele ud af sin viden.

- Jeg kommer også til at lave bagekurser, fortæller Daniel.

Back kommer til at være et mikrobageri, hvor man kan se, hvordan Daniel Beck Hansen bager brødet. Foto: Stine Hygum

Det skal være kurser, som man bagefter kan anvende i køkkenet derhjemme:

- Derfor bliver den her del indrettet som et helt almindeligt køkken. Man kan komme meget langt derhjemme med en almindelig ovn, en jernplade og en bradepande med vand i. Så her skal der holdes kurser.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Hundehår og cigaretskodder udløser sur smiley til lokal kro: - Det er egen dumhed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Hvis du er en rigtig samler, så hører vi gerne fra dig

Ugeavisen Haderslev

Slagter Lampe investerer i sunde ansatte: Gitte har tabt 19 kilo med hjælp fra en diætist

Ugeavisen Haderslev

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Ugeavisen Haderslev

Bønnens Maggi terning

Ugeavisen Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Ugeavisen Haderslev

Lokal racerkører med ambitioner: Vil skabe det mest attraktive netværk i dansk motorsport

Ugeavisen Haderslev

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Ugeavisen Haderslev

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Ugeavisen Haderslev

Ild.pizza er lukket: - Vi vil gerne tilbage, når vi finder den rette beliggenhed

Ugeavisen Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Ugeavisen Haderslev

Møllen går i krig med ny iscenesættelse

Ugeavisen Haderslev

Brillebutik er med til at plante nye træer

Ugeavisen Haderslev

Anmelderrost forfatter gæster Haderslev Rådhus

Ugeavisen Haderslev

Kim har jubilæum: Pludselig er ti år blevet til 25

Ugeavisen Haderslev

Lokal tryghedskæmper genopstiller

Ugeavisen Haderslev

Gammel Haderslev kirke er klar med kortilbud

Ugeavisen Haderslev

Igor udvider med varm mad i sin nye delikatessebutik

Ugeavisen Haderslev

Nye tider i MG: Den sidste udskænkning er i gang i Apotekergade

Ugeavisen Haderslev

Teaterchef er nervøs før genåbning: Publikum kommer ikke bare tilbage af sig selv

Ugeavisen Haderslev

Koncerter og fællessang: Helene gynger op og ned af fjorden

Ugeavisen Haderslev

Michael kunne være blevet blind: Optikstuderende opdagede, at den var helt gal med trykket i øjnene

Annonce