Annonce
Ugeavisen Haderslev

Forløb sætter fokus på søskende til børn med autisme

OBS: Dette er udsat til coronakrisen er overstået.
Annonce

HADERSLEV: Eksistentiel psykoterapeutisk terapeut, coach og autismenavigator, Kerstin Petersen og Heidi Stark Ernst, der er uddannet pædagog, vejleder og har 15 års erfaring med arbejde med mennesker med autisme laver sammen et forløb hos Et Rart Sted At Være, hvor de sætter fokus på søskende til autister. Det skal foregå i grupper med omkring seks børn, skriver de i en pressemeddelelse.

De skriver desuden, at der er flere og flere børn, som får diagnosen autist - og at det også har konsekvenser for deres søskende, der kan bøvle med mange tanker om, hvordan de undgår at være til gene for forældrene, samtidig med at de kan opleve ferie og arrangementer blive aflyst af hensyn til deres bror eller søster, som er autist:

- I mange familier er det en stor belastning at have et barn med autisme. Forældrenes fokus er meget på autisten og der bruges mange kræfter bare på at få hverdagen til at fungerer. Dertil kommer ofte også mange møder, ansøgninger og kampe med systemerne, skriver Kerstin og Heidi, der vil give søskende rum og plads i de nye grupper.

Den første gang er den 17. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce