Annonce
Ugeavisen Haderslev

Forstander: - God ting at øve sig i at lave efterskole i coronatid

Årets efterskoleelever er blevet snydt for meget på grund af COVID-19. Derfor håber efterskolen i Vojens på at kunne samle alle elever til en gymnastik-, linje- og hyggeweekend, hvor der afsluttes med at alle forældre inviteres til en rigtig dimission. Privatfoto
På Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole har man brugt ugerne uden elever på at forberede en genåbningsplan. Den bliver iværksat fra på mandag den 18. maj – dog med justeringer ud fra de COVID-19 retningslinjer fra regeringen, som landets efterskoler venter på med spænding.
Annonce

VOJENS: På Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole (VGIE, red.) glæder forstander Tommy Mikkelsen sig til at få lov til at få eleverne tilbage om en lille uges tid.

- Vi tror på, at vi kan skabe nogle rammer, som kan give en rimelig og god afslutning for eleverne. Det har de i den grad fortjent. Der skal dog ikke herske tvivl om, at vi ser den kommende tid som en udfordring, siger Tommy Mikkelsen, der trods alt også ser genåbningen som en god chance for at øve sig i at lave efterskole i coronatider.

- Vi voksne på skolen har brug for at ”øve” os i at lave efterskole i en coronatid, for det skal vi også efter ferien. Så er det godt at have gjort sig en masse erfaringer om, hvad der virker, og hvad der er unødvendigt at bruge tid på, siger Tommy Mikkelsen, som understreger, at planerne mandag morgen stadig er farvet af en del usikkerhed.

- Vi kender ikke retningslinjerne. Og så går tingene jo rigtig stærkt i denne tid. Søndag hørte jeg i nyhederne, at afstandskravet er ændret til en meter. Hvad det betyder for os, ved jeg ikke endnu, men det kunne jo godt gøre mange ting nemmere for os, vurderer han.

Annonce

Skal udenfor

Mens der er helt styr på værnemidlerne - som sprit-dispensere, der placeres strategisk på afdelingerne, i klasselokalerne og ved alle indgange til bygningerne - tager efterskolen overordnet udgangspunkt i efterskoleforeningens tanke om ”familier”, hvor elever gerne må være tæt med hinanden. Familierne skal bo sammen på værelser/afdelinger og skal være sammen under spisning, i opholdsfaciliteterne og aktiviteterne. Og så skal så meget som muligt foregå udendørs.

- Vi vil holde eleverne på skolens matrikel, så de ikke udgør en smittefare for byens borgere og omvendt, og vi håber på at kunne samarbejde med byen om dette. Måske kan der laves særlige åbningstider for os i enkelte butikker? Alternativt opretter vi en salgsbod på skolen.

Grundlæggende arbejdes der på, at efterskoleleverne får en rimelig hverdag og en god sidste tid på skolen, hvor der også skal snakkes om andet end COVID-19.

– Vi lever med det, men vi holder fokus på alt det andet, som binder os sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce