Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fra frøken til fru Møller: Mia har åbnet to nye  butikker i Haderslev under corona

Mia Gade Møller fandt kærligheden i Sønderjylland. Sammen med sin mand Henrik driver hun i dag tre forretninger i byen: Haderslev Wellnesshus, Frk. Helsekost og Fru M:oeller. Foto: Dorthe Rasmussen
Kvinden bag Haderslev Wellnesshus, Mia Gade Møller, brænder for det lokale liv. Hun har åbnet to nye butikker i byen under corona-krisen. Først Frk. Helsekost i marts, og i november tøjbutikken Fru Möeller.
Annonce

HADERSLEV: Mia Gade Møller virker ikke det mindste stresset, selv om hun er en kvinde med mange jern i ilden.

Hun har fundet sin faste klippe.

I september 2020 blev hun fru Møller, da hun blev gift med Henrik Møller, som driver sit eget installationsfirma i Styding.

Historien om, hvordan Hvidovre-pigen blev sønderjyde og flyttede på landet med sine fire børn, er lidt fantastisk.

- Det var helt tilfældigt, at vi mødtes, fortæller Mia om manden i sit liv.Der var ikke noget at gøre. Beslutningen blev taget for mig

Mia Gade MøllerNogle gange må man kysse flere frøer, før man finder prinsen.

Efter en skilsmisse flyttede Mia til Odense med sine to ældste børn og begyndte at læse til socialrådgiver. Yderligere to børn kom til.

Da hun mødte Henrik, var den mindste datter Ida på nu fire år stadig helt ny.

Mia havde indstillet sig på et liv som singlemor til fire, da lynet slog ned.

- Der var ikke noget at gøre. Beslutningen blev taget for mig, fortæller Mia Gade Møller.

Henrik var også fraskilt og boede ude i Styding, hvor han havde overtaget sine bedsteforældres ejendom.

Annonce

En fælles iværksætter-trang

Med tilsammen seks hjemmeboende børn i alderen mellem fire og tyve år er der kommet masser af leben i huset, men Mia og Henrik deler også en fælles iværksætter-trang.

Henrik har i mange år været selvstændig el-installatør, og han driver i dag HM El-Teknik.

Parret besluttede ret hurtigt at kaste sig ud i deres første fælles erhvervsprojekt - et wellnesshus i hjertet af Haderslev.

I august 2018  slog de dørene op til Haderslev Wellnesshus i Nørregade 1.

Her er forskellige behandlere samlet under ét tag, og der var godt gang i huset indtil marts 2020.

- Så kom alt det her corona, og vi måtte lukke ned. På det tidspunkt havde handelsstandsforeningen været ude og spørge, om vi var interesserede i at åbne en helsekostbutik, fortæller den 42-årige Mia Gade Møller.

På en måde var det lidt held i uheld.

- Hvis corona ikke var kommet, så havde vi slet ikke haft tid til at tænke på at åbne en ny butik, tilføjer hun med et smil.

Frk. Helsekost er en selvstændig butik.

For Mia og Henrik giver det mening, at butikken er 100 procent lokal.

- Vi vil jo begge det lokale erhvervsliv rigtig meget. Vi handler lokalt, støtter op lokalt og er lokale. Derfor ønskede vi at lave en lokal butik, som vi selv kunne forme, som vi gerne ville, fastslår Mia Gade Møller.

Med åbningen af Frk. helsekost var der basis for yderligere udvidelse af de aktiviteter, der foregik i wellnesshuset. Daglig bestyrer Hanne Pedersen åbnede Nada-café i lokalerne, og snart rykker der flere behandlere ind på Haderslevs grønne hjørne, der udvider med de tilstødende lokaler på Jomfrustien.

Annonce

Nygift tøjforhandler

Men Mia Gade Møllers lyst til at åbne nye butikker stoppede ikke med Frk. Helsekost.

Da hun erfarede, at hendes yndlings tøjbutik Agnes skulle lukke, besluttede hun at åbne en tøjbutik med flere af de kendte mærker, som  Anette Uhd Simonsen forhandlede, samt en del nye københavnske brands, der ikke tidligere har været forhandlet i byen.

Først i november slog den nygifte Mia dørene op til Fru M:oller i det tidligere Bianco Sko, Bispegade 5.

- Frk M:oeller er et skidesjovt koncept.  Butikken startede med fuld musik. Jeg tror ikke, at nogle havde set komme, at vi skulle lukke ned igen kort tid efter, konstaterer Mia Gade Møller.Lige nu går vi og joker lidt med derhjemme, at vi endelig ikke må komme til at kede os, for så laver vi bare noget nyt igen

Mia Gade Møller, iværksætter
Men hun havde nok sprunget ud i det alligevel, for livet er for kort til at gå og ærgre sig over ting, som man alligevel ikke kan gøre noget ved.

- Vi troede jo, at krisen var overstået, da vi åbnede Frk. Helsekost. Men vi havde ikke gjort det om,  for det giver så mange fordele på tværs af afdelingerne. Med Fru M:oeller bliver det  bare lidt mere bøvlet, for vi havde jo en butik fyldt med efterårs- og vintertøj, da vi blev lukket ned. Nu skal det bare væk, så lige nu kører vi klik og hent, fortæller Mia Gade Møller.

To et halvt år er gået siden storby-pigen tog springet til Sønderjylland og Styding.

- Jeg kan ikke forstå, at jeg ikke har gjort det for mange år siden.  Der er en nærhed, og vi keder os ikke, for iværksætter-ånden er dybt forankrede i både mig og Henrik. Lige nu går vi og joker lidt med derhjemme, at vi endelig ikke må komme til at kede os, for så laver vi bare noget nyt igen, siger Mia Gade Møller og griner.


Mia Gade Møller har stadig mange jern i ilden, selv om to af hendes forretninger er tvangslukkede i øjeblikket. Hun holder livesalg med sin tøjbutik og er i gang med at udvikle nye tilbud online. - Lige nu har vi kastet vores kærlighed på at få lavet en webshop for Frk. Helsekost. Vi kan udnytte, at vi har tid til at udvikle de ting sammen, vi har gang i, og vi er sammen på en anden måde. Det er faktisk ret hyggeligt, konstaterer den 42-årige iværksætter. Foto: Dorthe Rasmussen
Mia Gade Møller til venstre og Hanne Pedersen, daglig bestyrer af Frk. Helsekost, glæder sig til at kunne tilbyde endnu flere tilbud på Haderslev grønne hjørne, når corona er overstået. Forretningen har udvidet med lokaler på Jomfrustien, der kan lejes på dagbasis af behandlere. Blandt andet er der planlagt gongbad her sidst i januar. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce