Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fra skrot til slot: Tekstilvirksomheden F. Engel har forvandlet nedslidt fragtcentral til moderne højlager

- Tekstilfolk som os er detalje-orienterede og ser alle fejl, men højlageret er blevet flot, og fungerer som et perfekt ansigt ud ad til for F. Engel, siger Lars Engel, som ejer og driver F. Engel sammen med broderen John Engel. Pressefotos: Kasper Orthmann Andersen
F. Engel har i samarbejde med Lindab fremtidssikret lager med facade i stål
Annonce

HADERSLEV: En gammel og nedslidt fragtcentral i Haderslev er forvandlet til et flot og fremtidssikret højlager med alle moderne faciliteter.

Den familieejede tekstilvirksomhed F. Engel har i tæt samarbejde med Lindab forvandlet skrot til slot.

Mange vælger at rive udtjente bygninger ned og i stedet bygge nyt fra bunden.


Vi valgte at gennemføre renoveringen, fordi vi gennem dialogen med Lindab kunne se, at vi kunne løfte de eksisterende bygninger til et helt nyt og moderne niveau

Lars Engel, direktør F. Engel Haderslev


Men brødrene bag  F. Engel i Haderslev er lokalpatrioter. Da de kunne se mulighederne i at renovere byens skamplet, valgte de den grønne løsning med at bevare i stedet for blindt at smide væk.

- Vi er traditionsbundne og værdsætter det lokale, men det lokale er ikke vigtigere end kvaliteten. Vi valgte at gennemføre renoveringen, fordi vi gennem dialogen med Lindab kunne se, at vi kunne løfte de eksisterende bygninger til et helt nyt og moderne niveau, fastslår Lars Engel i en pressemeddelelse.

Lars Engel ejer og driver i dag F. Engel sammen med broderen John Engel.

Annonce

Ingen ubehagelige overraskelser

Alle byggeprojekter er underlagt en stram tidsplan.

Renoveringen af den gamle fragtcentral var underlagt ekstra tidspres for at det moderne højlager skulle stå færdigt til aftalt tid.

Kort tid efter afslutningsdatoen kom lastbilerne med nye varer til den kommende sæson, der skulle opbevares på lageret.

For at sikre kvaliteten og for at slippe for ubehagelige overraskelser har Lars Engel med egne ord været med i alle detaljer lige fra idéfasen til udførelsen.

- Vi har sammen med Lindab skabt et teknologisk højlager for fremtiden, og den proces er forløbet fantastisk godt. Vi har arbejdet sammen om at kunne levere et flot og funktionelt højlager til aftalt tid, siger Lars Engel.

Annonce

Højlager udstråler værdierne

Lindab var eneleverandør på den omfattende opgave, der omfattede flere tusinde kvadratmeter sandwichpaneler til facaden, et hav af inddækninger og murkroner, tagrender, slusehuse, porte og ramper.

- Det har været et spændende byggeri, fordi der virkelig er tænkt over alt lige fra at reducere co2 forbruget til materialevalget og farverne, der er identiske med F. Engels koncernfarve. Dialogen har været konstruktiv hele vejen igennem, og det visuelle udtryk er blevet super flot, siger Lone Villadsen fra Lindab.

Lars Engel glæder sig over, at projektet blev færdigt til tiden uden bøvl, og at alt spiller sammen.

- Tekstilfolk som os er detalje-orienterede og ser alle fejl, men højlageret er blevet flot, og fungerer som et perfekt ansigt ud ad til for F. Engel, konstaterer han stolt.

Den gamle fragtcentral

F. Engel købte  i 2018 den halvanden hektar store nabogrund med bygninger på Norgesvej 18/Sverigesvej 15.

Bygningen har tidligere huset Danske Fragtmænd A/S' lokale afdeling; populært kendt som Haderslev Fragtcentral, der i dag er flyttet til nyt domicil ved motorvejen ved Hammelev.

 F. Engel  har nu samlet alle aktiviteter med domicil og lager på Norgesvej.

I mange år havde tekstilvirksomheden domicil  i bygningerne på Simmerstedvej/Bøndergårdene. Her skal der nu bygges lejligheder.

Denstørste port til det nye lager har medarbejderne hos F. Engel døbt ’juleaften’. Pressefoto
Lindab har leveret flere tusinde kvadratmeter sandwichpaneler til facaden, et hav af inddækninger og murkroner, tagrender, slusehuse, porte og ramper til F. Engels nye lager. Pressefoto
Til virksomhedens nye lager ønskede F. Engel en facade, der udstråler ordentlighed og kvalitet. Valget faldt på sandwichpaneler fra Lindab, der understreger det ønskede udtryk. Foto: Kasper Orthmann Andersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce