Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fratelli: Nedtagning af terrasse vakte opsigt i Nørregade

Tirsdag blev terrassen ved Restaurant Fratelli i Nørregade fjernet. Her viser Labi Mehmeti, der ejer Fratelli sammen med sin bror, hvor bred en terrasse de må have fremover. De har valgt at fjerne terrassen helt.Foto: Stine Hygum
Restaurant Fratelli pillede tirsdag formiddag sin terrasse ned. Dermed er det slut med udeservering her, melder ejerne. De vil overholde reglerne. Restauratørerne frygter, at Nørregade igen bliver fyldt med ballade og alt for hurtige biler.
Annonce

Haderslev: Tirsdag formiddag stoppede mange forbipasserende op foran Restaurant Fratelli i Nørregade. Ikke for at nærstudere menukortet, men for at finde ud af, hvorfor en håndfuld håndværkere var ved at pille terrassen ned.

De forbipasserede nøjedes ikke med at kigge. De undrede sig også højlydt. Der var kommentarer fra dem om, hvorfor den skulle pilles ned "når der nu endelig sker noget godt i Haderslev".

- Regulativet er sådan, at vi må have 60 cm fra vandrenden til udeservering, siger Labi Mehmeti, der sammen med sin bror, Armend, ejer Fratelli.

- Det giver os omkring 50 cm til udeservering. Det kan vi ikke bruge til noget. Så vi fuldfører arbejdet og piller terrassen ned, som politikerne har besluttet. De har taget en beslutning og den respekterer vi, siger han.

Brødrene har været glade for, at de har haft muligheden for at afprøve det at have en terrasse.

- Vi er gået all in i den forbindelse, sige Labi Mehmeti og fortsætter:

- Så er det op til folk at kommentere og sige, hvad de synes.

Der har været terrasse foran Fratelli siden maj 2019, hvor den blev opsat som led i et forsøg med udeservering, da der var byrumsafprøvninger i Haderslev. Siden fik restauranten dispentation til at beholde terrassen i længere tid. Den dispensation er nu slut.

Annonce

Frygter motorvej og ballade

I starten af 2020 kom det frem i en undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme, at 81 procent af turisterne i Haderslev er parate til at anbefale andre at tage til byen.

- Undersøgelsen viser, at turisterne er positive, når de kommer til byen. Terrassen har også gavnet byen - og andre restaurationer har fået udvidet deres udeservering, siger han og fortsætter:

- Vores kunder har også været rigtig glade for at benytte terrassen. Der har aldrig været ulykker eller noget, mens terrassen har været der, men vi respekterer reglerne, siger Labi Mehmeti.

Han mener, at politikerne kunne have valgt en anden løsning for Nørregade:

- Nørregade skulle have været ensrettet. Det er kommunens og politikernes skyld, at den ikke er blevet det, siger han.

Restauratøren frygter, at Nørregade vil ændre sig nu, hvor terrassen er væk:

- Jeg håber ikke, at det vil blive som tidligere, hvor Nørregade var en motorvej og hjemsted for ballade, siger han.

Han har tidligere fortalt til avisen, at han har observeret biler med op til 100 km i timen komme kørende igennem Nørregade - inden terrassen satte en stopper for det.

- Nu hvor terrassen er væk, så kan det være, at der også er andre forretningsindehavere, der mister lysten til at gøre noget for byen, siger Labi Mehmeti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce