Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fremover kan handlen følge med i, hvor kunderne går hen: Nyeste it-udvikling skal forbedre og udvikle bymidten

sensorerne, der opsættes i næste uge, gør det muligt at følge menneskeflowet i byen. Lige nu er der ikke det store flow. Her et billede fra den nærmest øde gågade, hvor de fleste butikker endnu er tvangslukkede. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
I dagene fra den 1.til den 5. februar bliver der opsat sensorer i Haderslev Bymidte. Er det nu overvågning - nej, det er det ikke, lyder det fra Haderslev Butikker, der har store forventninger til den nye teknologi.

HADERSLEV: Der bliver i den kommende uge opsat  sensorer i Haderslevs gågade.

Sensorerne skal gøre det muligt at følge menneskeflowet i byen til gavn for både erhvervslivet, butikkerne og de handlende.

Bag initiativet står Haderslev Butikker og Haderslev Erhvervsråd.

Formålet med opsætningen af sensorer, er at lave persontælling i midtbyen samt tælling af biler i Nørregade og på Gravene. Disse tal og statistikker skal bruges til at følge menneskeflowet i midtbyen, således at der fremadrettet kan arbejdes mere konstruktivt og videns baseret med de events og aktiviteter der laves i byen, lyder det i en pressemeddelelse fra HER og Haderslev Butikker.

Samarbejdspartnerne er det multinationale teknologiselskab Konica Minolta samt udlejere og ejere af bygningerne hvor sensorerne sættes op.

I forbindelse med projektet har Haderslev Butikker desuden været i dialog med både kommunen samt Syd- og Sønderjyllands politi.

Annonce

Første by i Danmark

Løsningen hedder ’Mobotix’, og Haderslev er den første by i Danmark til at få lige netop den løsning.

Sensorerne er såkalte loT devices, som udelukkende skaber data, ikke billeder.


Det giver os mulighed for at se, hvornår der er mennesker i byen, og hvordan de færdes

Christian Schulz, handelskoordinator


Hos Haderslev Butikker er der store forventninger til løsningen.

- Løsningen giver os mulighed for at se på effekten af nogle af de afprøvninger og aktiviteter, vi laver i byen. Det giver os mulighed for at se, hvornår der er mennesker i byen, og hvordan de færdes. Alt sammen er informationer, vi kan bruge helt konkret og drage stor nytte af, når der fremadrettet skal planlægges åbningstider, events og andre aktiviteter, siger handelskoordinator Christian Schulz.

Og det er ikke kun butikkerne som kan drage fordel af tallene – også hos erhvervslivet kan man gøre brug af statistikken.

- Med denne løsning vil vi i fremtiden for eksempel kunne give erhvervsudlejere information om menneskeflowet forbi netop deres lokale, hvilket vil kunne bruges i forbindelse med at få lokalet udlejet, konstaterer handelskoordinatoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce