Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fuld fokus på bacon: Ømands Burger åbner i Nørregade

Det er her i dette lokale i Nørregade, at man fremover kan fornøje sig med bacon og burgere. Ømands Burger åbner til september. Foto: Stine Hygum
Baconelskere kan godt begynde at glæde sig til september. Allan Ømand Ungstrup, som i 2015 grundlagde Ømands Bacon, udvider nu med Ømands Burger, hvor bacon er det naturlige omdrejningspunkt i alt fra burgere til is.
Annonce

Haderslev: Forberedelserne har været i gang længe - og drømmene har været der endnu længere. Drømmen om at lave Danmarks første baconrestaurant.
Det er Allan Ømand Ungstrup, der siden 2015 har været indehaver af Ømands Bacon i Sdr. Vilstrup, som til september realiserer sin drøm om en restaurant, hvor der er fuld fokus på bacon.


- Jeg er sikker på, at Haderslev kommer endnu mere på landkortet, siger Allan Ømand Ungstrup.

Restauranten får til huse i Nørregade 12a og som det ser ud nu, så kommer der til at være plads til et sted mellem 25 og 30 gæster i restauranten. Lige nu er lokalet, som ejes af Klaus Juhl, i gang med at gennemgå den forvandling, som skal til, inden den nye gastrolounge, som Allan Ømand Ungstrup kalder Ømands Burger for.

Allan Ømand Ungstrup grundlagde i 2015 Ømands Bacon. Nu udvider han og åbner til september Ømands Burger i Nørregade, hvor der bacon i både burgere og is. Arkivfoto: Jacob Schultz

For baconistaen, der tilbage i 2018 udgav bogen "Bacon - øjeblikke af lykke", er åbningen af Ømands Burger en helt naturlig udvikling af baconeventyret.

Annonce

Bacon i alt

Når en baconista åbner en restaurant, så kommer bacon naturligvis til at være omdrejningspunktet. Der kommer til at være baconsnacks til, når man snupper sig en gin og tonic, et glas vin eller en fadøl fra det lokale bryggeri, Fuglsang.

- I det omfang, hvor det er muligt, der vil jeg gerne bruge lokale leverandører, lyder det fra Allan Ømand Ungstrup.

Allan Ømand Ungstrup

Ømands Bacon har eksisteret siden 2015. Mikrorøgeriet har vundet flere priser. Blandt andet vandt i 2016 Sol over Gudhjems produktpris i madkategorien. Samme år fik Ømands et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. Året efter fik Ømands BAcon en ærespris og en guldmedalje til International Food Contest.

Ømands Bacon er også kendt for at lave advents-og julekalendere til baconelskere.

I 2018 skrev Allan Ømand Ungstrup bogen: "Bacon - øjeblikke af lykke".

Ømands Burger åbner til september i Nørrregade 12a.

Man kommer også til at hente burgerne som takeaway.

Det er allerede nu muligt at få et smugkig på menuen - www.oemandsburger.dk.

Der er - naturligvis - bacon i alle burgerne - og man kan sågar bestille den ultimative burger, Baconistaen, hvor den traditionelle burger ifølge menukortet er skiftet ud med "rigeligt med Ømands peberbacon".

Skulle man få lyst til en dessert, når man har spist sin burger - så er der baconis på menuen.

- Den kommer jeg til at lave selv - det bliver en klassisk italiensk gelatto. Jeg har fået hjælp af en fra Ribe, der er god til den slags, siger Allan Ømand Ungstrup, som har investeret i en ismaskine til den nye restaurant.

Hos Ømands Burger skal der udover at være fokus på bacon også være fokus på hygge og den gode stemning. Restauranten kommer til at have plads til mellem 25 og 30 gæster ad gangen, som kan nyde udsigten til køkkenet. Arkivfoto: Jacob Schultz

Har man lyst til at blive klogere på bacon, så er der også mulighed for at komme til baconsmagning:

- Jeg har efterhånden været ude en del gange - både hos virksomheder og private - hvor jeg har holdt baconsmagninger, siger Allan Ømand Ungstrup, der nu vil tilbyde det samme i restauranten.

Annonce

Hjemmelavet og hjemmerørt

Det er ikke kun isen, der kommer til at være hjemmelavet.

Hos Ømands Burger kommer der til at være fokus på de gode råvarer - og Allan Ømand Ungstrup har ikke tænkt sig at springe over, hvor gærdet er lavest:

- Jeg kommer selv til at hakke kødet. Det skal være kvalitet. Andet giver ikke mening, siger Allan Ømand Ungstrup, som har allieret sig med en lang række "madnørder" for at få det ypperste til sine gæster hos Ømands Burger.

- Jeg kommer også selv til at bage brødet. Det kommer faktisk til at tage to dage at bage en burgerbolle, siger Allan Ømand Ungstrup, som også selv skal røre mayonnaisen med særligt afstemte krydderier og sylte agurkerne.

Annonce

Åbent køkken

Endnu er der en del ting omkring Ømands Burger, som Allan Ømand Ungstrup ikke er klar til at dele ud af, men en ting vil han gerne afsløre:

- Der kommer til at være åbent ind til køkkenet, så man har mulighed for at følge med i, hvad der sker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce