Annonce
Ugeavisen Haderslev

Gætterierne er slut: Stor kæde rykker til Haderslev

Allerede en halv time efter, at Hanssen Ejendomme onsdag overtog Rødbo-grunden gik de store maskiner i gang med at nedrive de tomme fabriksbygninger. Til oktober begynder byggeriet af et nyt handelscenter, og den første butik, der åbner, bliver en Harald Nyborg. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Hanssen Ejendomme begyndte nedrivningen af Rødbo-fabrik på Vinkelvej en halv time efter overtagelsen onsdag. Direktør er klar med flere navne på forretninger i løbet af kort tid.

Haderslev: Det er snart slut med at køre til Kolding eller Rødekro, hvis man vil i Harald Nyborg.

Mindre end to dage efter, at Haderslev Byråd vedtog en ny lokalplan for et nyt handelscenter ved Vinkelvej, offentliggjorde Hanssen Ejendomme fra Daugård ved Vejle, at det bliver den store detailkæde med indtil videre 43 forretninger rundt i Danmark, der som den første i maj 2022 rykker ind i en 2600 kvadratmeter stor forretning på Vinkelvej i Haderslev.

Harald Nyborg bliver dermed første del af det store, nye handelsområde, der kommer til at ligge på hjørnegrunden, hvor dør- og vinduesfabrikken Rødbo indtil den 1. september havde til huse.

Annonce

På den 20.000 kvadratmeter store grund er der mulighed for etablering af op til 8000 kvadratmeter detail, restauration, showroom, kontor.

Den administrerende direktør for det familieejede selskab, der står bag udviklingen af det nye handelscenter, glæder sig til meget snart at offentliggøre navnene på nye forretninger.

- Allerede i løbet af en måneds tid vil jeg mene, at de næste navne er klar, siger Michael Andersen.

Positiv udvikling

Hanssen Ejendomme overtog grunden den 1. september. Allerede en halv time efter gik nedrivningen af de tidligere fabriksbygninger i gang, oplyser Michael Andersen.

Han forventer, at området er færdigudviklet over de kommende år.

Michael Andersen er ikke i tvivl om, hvorfor det familieejede selskab bag Hanssen Ejendomme har valgt at investere i Haderslev:

Vi har fulgt Haderslev igennem nogle år og ser nogle spændende muligheder i den udvikling, byen er inde i lige nu.

Michael Andersen, administrerende direktør i Hanssen Ejendomme

- Vi har fulgt Haderslev igennem nogle år og ser nogle spændende muligheder i den udvikling, byen er inde i lige nu. Både i forhold til udviklingen af Jomfrustien og det nye boligområde på havnen. Så da der opstod en mulighed på Vinkelvej, slog vi til, siger direktøren, som ikke mindst er glad for Haderslev Kommunes meget hurtige sagsbehandling.

- Vores interesse er blevet underbygget af et utroligt godt samarbejde med Haderslev kommune og en meget dygtig og hurtig forvaltning, hvilket har været helt afgørende for vores beslutning om at investere i og udvikle et nyt dynamisk handelsområde, lyder det fra Michael Andersen.

Baggrund

  • Harald Nyborg driver i Danmark 43 butikker der forhandler en bred vifte af varer, herunder værktøj, hus- og haveartikler, hvidevarer, camping og fritid, maling, autoartikler, elektronik m.m.
  • Hanssen Ejendomme er en del af Hanssen-koncernen, der investerer i ejendomme og ejendomsudvikling samt driver kapitalforvaltning og handel indenfor energisektoren. Koncernen er et familiejet selskab med et aktivt ejerskab, der skaber værdi og langtidsholdbare investeringer.

Også Harald Nyborgs direktør ser frem til at komme til Haderslev.

- Harald Nyborg har gennem længere tid ønsket at åbne en butik i Haderslev, og vi er meget glade for, at projektet nu er sat i gang efter et godt samarbejde med såvel Hanssen Ejendomme som Haderslev Kommune, siger administrerende direktør Arne Gerlyng-Hansen.

Annonce

Styrket lokal handel

Da lokalplanen tirsdag blev godkendt, var det et enigt byråd med undtagelse af Svend Brandt fra Enhedslisten, der stod bag. Svend Brandt sagde nej, fordi han frygter, at det nye handelscenter vil udhule forretningslivet i det indre Haderslev og de kommende planer for Jomfrustien. Den frygt deler Michael Andersen ikke. Han kigger til Sønderborg.

Hanssen Ejendomme har her investeret i flere placeringer  – blandt andet en tidligere fabriksgrund, hvor der med Billigblomst, Bauhaus og senest Biltema er skabt cirka 200 arbejdspladser.

Dør og vinduesfabrikken Rødbo er flyttet, og det har givet plads til et nyt butikscenter på 8000 kvadratmeter, der giver plads til udvalgsvareforretninger på mellem 750 og 3000 kvadratmeter. Foto: Mikkel Hausted Hansen

Michael Andersen forventer, at der med etableringen af det nye handelscenter ved Vinkelvej ligeledes i Haderslev kan skaffes nye arbejdspladser – og indkøbsmuligheder.

- I stedet for at køre til Kolding eller Sønderborg, kan man fastholder en større del af handlen lokalt, og det vil i sidste ende også være en gave for bymidten, siger han.

Ifølge planerne går byggeriet af det nye handelscenter i gang allerede til oktober. De kommende forretninger bliver fra 750 til 3000 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Vagn dansede sig ind i Annys hjerte: Nu tager de til dansebal sammen hver lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Crazy Ivans spiller på Månen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Gør et kup: Sjældne PH-lamper kommer under hammeren

Ugeavisen Haderslev

Slesvigske Musikkorps' efterårskoncert står for døren

Ugeavisen Haderslev

På jagt efter de stærke fortællinger

Ugeavisen Haderslev

Orangeriet By Malle udvider med bæredygtigt tøj

Ugeavisen Haderslev

Ombygning: Søster Selvsving lukker café for at blive en butik med både brugskunst og legetøj

Ugeavisen Haderslev

Skide godt: Provas jagter corona-virus i dit toiletvand

Ugeavisen Haderslev

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller Strauss’ obokoncert

Ugeavisen Haderslev

Opråb hjalp: Teaterforeningen måtte ud i kampvalg

Ugeavisen Haderslev

For små og store hunde: 19-årige Julie åbner Sesse's Hundesalon i Lavgade

Ugeavisen Haderslev

1000 cykelryttere indtager Haderslevs veje og gader. Her skal du være opmærksom

Ugeavisen Haderslev

Ild.pizza og Føtex er med til Alzheimerforeningens indsamling

Ugeavisen Haderslev

Efter en komplet makeover er graffitien tilbage på busstationen: - Det er jo noget svineri, og de tager mine penge

Ugeavisen Haderslev

Først Henning, så Morten og nu Casper: Medaljeregn i VVS-familie fra Vojens

Ugeavisen Haderslev

Dokken får endnu en beboer i 2022: Fitness World vinker farvel til Vinkelvej

Ugeavisen Haderslev

Hip, hip, hurra: Opstrammeren fejrer udvidelse med en fest

Ugeavisen Haderslev

Tine gik på pension som skoleleder: Nu er hun selvstændig psykolog

Ugeavisen Haderslev

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Ugeavisen Haderslev

Mari-Louise udstiller brudekjoler i Vojens - og drømmer om en fysisk butik

Ugeavisen Haderslev

Kvinder, der leger med ler: Keramik-kurser på Bispen hitter

Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Ugeavisen Haderslev

Mette vil blive klogere på de 1,3 millioner danskere, der lever med kroniske smerter

Annonce