Annonce
Ugeavisen Haderslev

Gammel dansk: Veteranknallerter fejrede Genforeningen

De mange veteranknallert-kørerne vakte opsigt, da de begav sig ud i samlet flok fra camperpladsen på Fjelstrupvej. Privatfoto
31 veteranknallertkørere fra “Ny Veteranknallert Klub” markerede forleden lørdag Genforeningen med en 65 km lang knallerttur i det gamle grænseland mellem Haderslev og Kolding.
Annonce

HADERSLEV: Kolindsholm Camperplads på Fjelstrupvej var forleden lørdag centrum for både start og afslutning på en tur gennem det gamle grænseland.

Klubben “Ny Veteranknallert Klub” med base i Gedved ved Skanderborg har hvert år i sit program tema-turen “Gammel Dansk”, hvor ideen er at arrangere en tur, der runder historiske steder eller historier.

En enkelt rigtig Gammel Dansk indgår også i dagens program.

100-året for Genforeningen var temaet for årets tur, der blandt andet omfattede besøg ved den gamle grænseovergang i Hejlsminde, besøg på Skamlingsbanken og frokost i den historiske Kongens Kælder på Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld, hvor der blev serveret dansk bøf.


En enkelt rigtig Gammel Dansk indgår også i dagens program.


Uden for Brødremenighedens Hotel kom flere knallerter til, idet lokale veteranknallert-entusiaster også var ude at lufte klenodierne. Det blev naturligvis til en del knallertsnak, inden Ny Veteranknallert Klub fortsatte turen.

Efter frokosten fortsatte feltet til Haderslev med pause på havnen, hvor en del forbipasserende benyttede lejligheden til at kigge på de nostalgiske køretøjer.

Turleder og planlægger af turen var Ny Veteranknallert Klubs medlem Mogens Skriver Rasmussen, der selv kører på en Mustang Cross TT, som han har haft siden sin ungdom. Han og knallerten fejrede således “guldbryllup” i marts 2018.

De 31 kørere blev trakteret med morgenbord før turens start, og ved hjemkomst på camperpladsen stod værtsparret Ingrid og Niels Kolind Holm igen klar med kaffe og kage til deltagerne.

Haderslevs havnefront blev også beset af de midtjyske veteraner. Privatfoto
Stop ved Hejlsminde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Ugeavisen Haderslev

Esbjergevangeliet

Annonce