Annonce
Ugeavisen Haderslev

Genåbning: Haderslev Butikker har fået nye forsyninger af "hold-afstand" klistermærker

I starten af corona-krisen var det fåtallet, der kom gående med mundbind i gågaden. I dag kigger man mere på dem, der ikke gør. Der bliver også kun en mindre markering af blandt andet tøjbutikkernes genåbning med flag og balloner ude på gaden, og mon ikke også, at der er nogle, der skal have byttet julegaverne. Foto: Dorthe Rasmussen
Flere klistermærker og corona-guider i gågaden. Det bliver hverdagen, når byen genåbner mandag, for vi skal stadig holde afstand.

HADERSLEV:  Mandag bliver en glædens dag for mange af byens detailhandlende. Men en større genåbningsfest må vente til senere.

Der bliver kun en mindre markering, når butikkerne genåbner.

På et møde torsdag aften besluttede Haderslev Butikkers bestyrelse at gemme det store fest-skyts, da da der stadig er en del af foreningens medlemmer, der er tvangslukkede - herunder blandt andre frisørerne.

- Detailhandlen spiller en vigtig rolle for vores dejlige by, og selvom vi havde håbet at også liberale erhverv og restaurationslivet havde fået lov til at åbne, så ser vi nu frem til første genåbning,  udtaler formand for Haderslev Butikker Per Houmann i en pressemeddelelse.

Nedlukningerne har været hårde, og mange butikker er kraftigt udfordret økonomisk.

Derfor er det meget positivt, at regeringen nu har besluttet at åbne en større del af butikslivet, konstaterer butiksformanden.

Annonce

Klistermærker og corona-guider

Koordinator for butikkerne Christian Schulz er klar med både øl, pølser og hornmusik, når det bliver aktuelt.  Men lige nu så gælder det om at sikre, at butikkerne er klar til at modtage kunderne.

- Der er taget alle forholdsregler med skiltning, afspritning samt informationer omkring mundbind m.,v. , så kunderne trygt kan handle i Haderslev. Vi har omdelt rigtig mange ’Hold afstandsklistermærker’ til butikkernes gulve, så alle kan holde den rigtige afstand, fortæller Christian Schulz.Vi har omdelt rigtig mange ’Hold afstandsklistermærker’ til butikkernes gulve, så alle kan holde den rigtige afstand

Christian Schulz, Haderslev ButikkerHaderslev Butikker bakker også  op om Haderslev Kommunes initiativ med corona-guider, som vil gå rundt i byens gader og rådgive samt vejlede kunderne.

- Der vil være en mindre markering af genåbning af byens butikker i løbet af ugen. Vi håber vi kan lave en større fest omkring påske med musik og gang i byen, når forhåbentligt alle kan være med, slutter Per Houmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce