Annonce
Ugeavisen Haderslev

Gitte kneb en tåre: Jeg så pludselig min far

Gitte Henriksen - i midten - og søsteren Hanne Aagaard tog kilometer efter kilometer, da der lørdag blev holdt Stafet for Livet i Oksenvad. Gitte Henriksen mistede har mistet både sin far og sin svigerfar til kræft. Foto: Inge Rogat Møller
Flere foreninger var lørdag gået sammen om at arrangere Stafet for Livet i Oksenvad. Holdkaptajn glæder sig over lokal opbakning og håber på næste år at kunne vende tilbage til Damparken. Ellers holder vi det nok her igen, siger Anette Kjær.
Annonce

Oksenvad: Gitte Henriksen fra bestyrelsen i Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter blev både grebet og rørt, da byrådsmedlemmerne Bent Kloster og Lene Bitsch Bierbaum kort før klokken 12 lørdag holdt åbningstale for Stafet for Livet 2020 - hjemme hos dig ved Oksenvad Aktivitetscenter.

- Da Lene Bitsch Bierbaum sagde, at vi skulle lukke øjnene og tænke på de mennesker, vi havde mistet til kræften, blev mine øjne våde, fortæller Gitte Henriksen, der pludselig så sin far for sig - og så sin svigerfar.

I 2014 mistede Gitte Henriksen sin far til kræft, og to år senere døde svigerfaderen også som følge af en kræftsygdom, for Gitte Henriksen giver det derfor rigtig god mening at være med til Stafet for Livet - også på hjemmebane i Oksenvad:

- Vi har jo alle mistet nogen til kræft, eller kender nogen, der har, siger hun.

Annonce

77 deltagere med

Lørdag var hun på farten i egnen omkring aktivitetscenteret ved den gamle skole i Oksenvad. 77 deltagere var hen på eftermiddagen tilmeldt den lokale udgave af Stafet for Livet, som i Oksenvad fra klokken 12 til 22 har base i det spritnye shelter, som netop er blevet bygget med midler fra borgerbudgetteringspenge.

Hanne og Folmer Jørgensen var kommet helt fra Køge for at være med til Stafet for Livet i Oksenvad. Parret har de tidligere to år deltaget på Oksenvads hold ved stafetten i Haderslev. Foto: Inge Rogat Møller

Først på eftermiddagen er de første otte kilometer gået sammen med storesøsteren Hanne Aagaard, og også de to døtre er afsted med sponsorpenge fra mor i ryggen.

Hvem er med

Flere foreninger er i Oksenvad gået sammen om et Stafet for Livet-arrangement.

Landsbyforeningen for Oksenvad og Omegn, Oksenvad Idrætsforening, Oksenvad Krolf. Oksenvad Landdistrikts Aktivitetscenter og Holm Outdoor Fitness.

Arrangementet varer fra klokken 12 til 22.

- De har planlagt begge at gå 30 kilometer, og jeg har sagt, at jeg sponserer fem kroner for hver gået kilometer, fortæller Gitte Henriksen, der ud over at skaffe penge til forskning, der kan bekæmpe kræft, også hygger sig sammen med de andre beboere i Oksenvad.

Der var flere forskellige ruter, som man kunne gå. Efter hver runde kunne man sætte en streg ud for sit navn i det nybyggede skur ved aktivitetscenteret. Foto: Inge Rogat Møller

- Generelt er der rigtig god opbakning til tingene heromkring, siger hun.

Annonce

For tredje gang

Holdkaptajn Anette Kjær er enig. Det er fjerde gang, at Oksenvad Landdistrikt er med til Stafet for Livet - og i år på grund af corona altså finder sted 58 forskellige steder. Det var Anette Kjær, der i sin tid tog initiativ til at Oksenvad skulle have sit eget hold til stafetten:

- Jeg løb på min søster hold, og da jeg kom med i landsbyforeningen tænkte jeg, at vi da skulle være med derinde, forklarer hun.

Holdkaptajn Anette Kjær og hendes ti-årige søn Jacob var i fuld sving. Begge gik og sørgede også for at få noteret runderne. Foto: Inge Rogat Møller

Årets stafet er ikke som den plejer. Ud over at hun ikke skal sætte telt op i Damparken, bestille teltplads og lave tidsplaner samt være på i 24 timer, så er hun godt tilfreds med arrangementet i Oksenvad:


Nu prøver vi at holde det i hjemlige omgivelser. Vi har en flot natur, og der er i hvert fald mulighed for at holde afstand her, så det er fint.

Anette Kjær, holdkaptajn


- Det kan jo ikke være anderledes, og nu prøver vi at holde det i hjemlige omgivelser. Vi har en flot natur, og der er i hvert fald mulighed for at holde afstand her, så det er fint. Jeg regner dog med, at vi er med i Damparken igen til næste år, hvis det bliver til noget. Ellers laver vi det her, siger hun.

Annonce

Gæster fra Køge

Og helt galt er det i hvert fald ikke at have hjemmebane. Trofaste deltagere kommer gerne - endda helt fra Køge.

Hanne og Folmer Jørgensen stammer begge fra egnen. Det er tredje gang, de er med til Stafet for Livet i Haderslev - og altså i år i Oksenvad.

Runder og kilometer blev også talt ved indgangen til det grønne område. Da Gitte Henriksen nåede frem, var der gået 200 kilometer. Foto: Inge Rogat Møller

- Da, det stoppede i Køge, besluttede vi at være med her. Det er hyggeligt, vi har begge familie her og haft kræft tæt inde på livet. Vi vil gerne være med til at støtte det gode formål. Og det er rigtig fint, siger parret, der regner med, at de har gået 10-11 kilometer denne lørdag.

- I Haderslev går vi mere, men det er også fordelt over to dage, siger de.

Charlotte Holm fra Holm Outdoor, der de sidste fire år har arrangeret Fitnesswalk i blandt andet Stursbøl Plantage havde lavet en offroadruteFoto: Inge Rogat Møller
Den 26-årige Rikke Kjeldsen viser den stafet frem, der bruges under stafetten i Haderslev. Hun har været med sidste år i Haderslev, og selvfølgelig skulle hun også være med i år hjemme i Oksenvad. Foto: Inge Rogat Møller
fra parkeringspladsen ved aktivitetscenteret ved den gamle skole i Oksenvad gik det ud på de forskellige ruter. Ud over at gå var der også mulighed for at spille krolf og fodboldgolf. Foto: Inge Rogat Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce