Annonce
Ugeavisen Haderslev

Gittes butik er tvangslukket: - Det er da træls og frustrerende at gå derhjemme, og dagene bare går

Gitte Dam Egeriis satser på, at hun er klar til sit vinterudsalg sidst i januar som hun plejer. Foreløbig gælder tvangslukningen indtil den 17. januar. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Hvornår mon vi kan åbne igen? Gitte Dam Egeriis, indehaver af Fleur i gågaden er frustreret over tvangslukningen. Andre, for eksempel Frk. Helsekost i Nørregade, np stholde åbent, men der er ikke de samme strøgkunder.
Annonce

HADERSLEV: Mange af de lokale specialbutikker har svært ved at forstå logikken i, at de skal holde lukket, når de har gjort alt for at følge restriktionerne,  spritte af og sørge for, at der bliver holdt afstand.

Samtidig så valfarter folk til Bilka og andre supermarkeder for at handle i disse dage, hvor januarudsalget under normale omstændigheder havde været i fuld gang i de fleste specialbutikker.

Gitte Dam Egeriis fra lingeributikken Fleur  starter normalt først sit udsalg først i februar, så hun er ikke så nervøs endnu for at brænde inde med vinterens kollektioner.

- Men det er da træls og frustrerede at gå herhjemme, og dagene bare går, konstaterer Gitte Dam Egeriis.

Hun håber selvfølgelig, at hun må åbne sin forretning igen efter den 17. januar.

Normalvis er der mange kvinder, der skal have byttet julegaver fra deres mænd lige efter jul.


Det koster jo omsætning hele tiden, mens vi er lukket

Gitte Dam Egeriis, Fleur Haderslev


- Vi bytter selvfølgelig,  når vi åbner igen,  siger Gitte Dam Egeriis.

Indtil videre er alle medarbejdere sendt hjem på lønkompensation, og butikken modtager ikke nye varer.

- Det koster jo omsætning hele tiden, mens vi er lukket. Spørgsmålet er, hvor meget vi kan få fra hjælpepakkerne. Det er jeg lige ved at undersøge nu, fortæller Gitte Dam Egeriis.

De nye badetøjs-kollektioner landede i butikken allerede før jul, men der blev alligevel ikke lukket op for rejser til sydens sol.

Annonce

Satser på stort gadesalg

Varme støvler skal alle bruge, så tvangslukningen giver ikke Kirsten Schmüser fra Schmüser Sko søvnløse nætter.

Hun sætter sin lid til en genåbning mandag den 18. januar.

- Vi har få rester tilbage, for vi har oplevet en kæmpe opbakning i december. Men det jeg har, regner jeg med at sælge på et stort gadesalg sidst i januar, så der er plads til de nye forårsvarer, og der ikke bliver for meget trængsel i butikken, fortæller Kirsten Schmüser.

Hun har også flere kunder, der ringer og bestiller sko som take-away.

- Så stiller vi dem bare ved døren. Det må vi jo godt, konstaterer Kirsten Schmüser.

Andre specialbutikker for eksempel  dametøjsbutikken Fru M:oeller har lavet lykkeposer med sæsonens tøjrester, som kunderne har kunnet afhente hos Frk. Helsekost i Nørregade, der stadig må holde åbnet, da butikken sælger medicinsk udstyr og fødevarer.

Tøjbutikken er ligesom Frk. Helsekost en underafdeling af Haderslev Wellnesshus.

-  På den måde kan vi hjælpe hinanden. Men vi kan godt mærke, at der ikke er de samme strøgkunder. Nogle er også bange for at gå ud, så derfor tilbyder vi også hjemmelevering, og vi sender gerne, hvis folk bor længere væk,  fortæller Hanne Pedersen, daglig bestyrer hos Frk. Helsekost.

Skohandler Kirsten Schmüser satser på at holde et stort gadesalg med vinterens rester, når hun må åbne igen. Foto: Dorthe Rasmussen
Christian Schulz, koordinator for Haderslev Butikker, deler medlemmernes frustration. På foreningens Facebook-side forsøger flere medlemsbutikker at få deres varer afsat som take-away. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Hanne Pedersen fra Frk. Helsekost, der er én af de få butikker i byen, der stadig må holde åbent. NADA-caféen er dog lukket, ligesom tvangslukningen har forsinket andre nye tiltag på Haderslevs grønne hjørne i Nørregade. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce