Annonce
Ugeavisen Haderslev

Glædelig nyhed: Haderslev Revy spiller i 2020

Fra venstre omkring bordet instruktør Benthe Andersen sammen med Søren Kjær, Karen Skøtt og Lars Schmidt fra forfattergruppen. Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslev Revy er igen på plakaten på Kulturhus Harmonien i uge 43. Det er i hvert fald planen, for vi trænger i den grad til noget at grine af.
Annonce

HADERSLEV: Den første Haderslev Revy i fjor blev en stor publikumsucces.

Selv om corona er kommet på tværs af det hele, så er holdet bag revyen klar til at gentage successen igen her til efteråret.

- Det bliver den svære to'er, konstaterer instruktør Benthe Andersen med et smil.

Sammen med forfatterholdet er hun gået i gang med at skrive de tekster og sange, som skal bruges til årets revy.

Den 8. juni mødes skuespillerne og instruktør til udvælgelse af tekster.

Samtidig er kapelmester Cindy Martin i fuld gang med at komponere musikken til årets revy.

- Der bliver noget at leve op til, og det er en svær tid, vi lever i lige nu. På den anden side er vi jo også nødt til at turde noget - ja, at leve. Der skal jo også ske noget, og vi er nødt til at tro på, at det værste med corona er overstået nu, siger Benthe Andersen.

Haderslev Revy har et samarbejde med Ken Degn fra Degn Marketing, der igen skal lave revy-plakat og programmet, og så skal der søges sponsorater i august.

Men hvad nu, hvis revyen må aflyses, fordi corona blusser op igen?

- Vi har en plan B, hvis der sker noget i efteråret. Tanken er at streame revyen, hvis vi ikke kan have publikum i salen. Så må vi vi jo nøjes med dåselatter, men det er så absolut en nødløsning, så jeg håber ikke, at det kommer så vidt, siger Benthe Andersen.

Som de andre bag revyen har hun haft lidt corona-kuller. Det er først nu, forfatterne er ved at være i stødet igen.

- Når man sidder derhjemme og er isoleret fra omverdenen, så er det svært at blive inspireret, siger gymnasielærer Lars Schmidt, der også bidrog med tekster til revyen i fjor.

Søren Kjær, som skriver sange og har hjemmesiden Sørens Sangfabrik, var også gået helt i stå med skriveriet. Der har ikke været så meget at råbe hurra for de seneste par måneder.

- Men det hjælper jo også at få et wake-up call med en indkaldelse til forfattermøde med to dages varsel, siger han med et skælmsk smil til Benthe Andersen.

For det er hende, der er generalen i Haderslev Revy. Lige som i fjor er Alex Bødiker med som konsulent.

- I en revy skal der være både noget lokalt og noget internationalt. Hvis vi kun har lokale sketches, så overlever vi ikke, for vi kan ikke kun køre på det sønderjyske, fastslår Benthe.

I fjor var det både borgmester H.P. Geil og USA's præsident Donald Trump, der blev taget under kærlig behandling i revyen.

Selv om corona har fyldt overskrifterne de seneste par måneder, så er der også sket andet, og politikere har dummet sig, så forfatterne kommer ikke til at løbe tør for idéer til sketches til årets revy. - Men jeg kan da altid bruge nogle flere, siger Benthe Andersen, mens Søren Kjær er ved at flække af grin. Foto: Dorthe Rasmussen

Eftersom alle sommerens revyer er blevet aflyst, senest Cirkus Revyen, så kan det være, at flere revy-fans landet over opdager, at Haderslev nu har fået en rigtig revy.

- Mit mål er, at Haderslev Revy bliver kendt - ligesom alle kender Sønderborg Revyen, siger Benthe Andersen.

Årets revy-skuespillere er stort set de samme som i fjor, bortset fra Sabrina Søegaard, som har måttet melde afbud, da hun er i lykkelige omstændigheder. Hun erstattes af den 47-årige Hanne Holst, som både kan synge og spille revy.

Billetsalget til årets Haderslev Revy går i gang efter sommerferien, og der er som sædvanligt mulighed for at bestille spisning inden revyen på Kulturhus Harmonien.

Der er som i fjor planlagt fire forestillinger i uge 43: Torsdag, fredag, lørdag aften og søndag eftermiddag.

Forfatterne til Haderslev Revy er ved at være i stødet igen. Foto: Dorthe Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce