Annonce
Ugeavisen Haderslev

Glemsomhed, havregrødspletter og Paulus

Sofie Eriksen. Privatfoto
Annonce

I morges afleverede jeg mine tre dejlige børn i deres institution. Og så opdagede jeg, at jeg i skyndingen havde glemt ALT udetøj til den yngste. Solhatten var der, men det var en skybrudsdag, så det ville ikke helt være nok. Hans pædagog sagde ”Det finder vi ud af” – og fik dermed hele dagen til at hænge sammen alligevel. Det siger hun for øvrigt altid. Og det ved jeg, for det er slet ikke første gang, vi har glemt noget.

Jeg tror ikke hun ved, hvor kæmpe stor en forskel det gør, at hun siger det, i stedet for at bebrejde mig min glemsomhed. ”Nu igen!” med løftede øjenbryn og måske et lille, men dybt, suk - det havde også været en mulig reaktion. Men sådan gør de ikke dér. De har nemlig bestemt sig for, at de vil hjælpe forældre som os, med de gange hvor hverdagen kokser. Det er godt, for når tingene strammer til og man har sved på panden, ubesvarede opkald, havregrød på trøjen og måske lidt snot, der hvor det yngste barn når til på ens bukser, så hjælper det ikke en dyt med løftede øjenbryn.

”Det finder vi ud af” – de ord kan være det rene guld og dagen føles pludselig lidt lettere. Jeg ved ikke om den gode pædagog er inspireret af Paulus, men det kunne hun godt være. ”Bær hinandens byrder – sådan opfylder I Kristi lov” skriver han. Ikke noget kompliceret regelsæt om rent og urent, helligt og uhelligt, bare det simple, at bærer med der, hvor nogen kommer vaklende med lidt for meget. Det gælder både i menigheder, ægteskaber og vuggestuer. Jeg blev lettet fra at skulle skamme mig over, at jeg ikke havde fået det hele med (igen), eller fra tanken om sønnen, løbende rundt under skybrud med solhat og regnvådstung ble. ”Bær hinandens byrder” – formodentlig uden at vide det, gjorde pædagogen den evangeliske pointe til virkelighed, som hun i grunden gør så tit. Her kan man da tale om menneskelig ”bæredygtighed”, endda en hel almindelig torsdag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce