Annonce
Ugeavisen Haderslev

Gudstjenester fra Haderslev Domkirke sendes i TV

Domprovst Torben hjul Andersen: - hvordan i alverden vil de gøre det her? Det kunne jeg lige at vide. Arkivfoto: Foto: Timo Battefeld
Denne jul bliver det muligt at se julegudstjeneste fra Haderslev Domkirke på TV Syd. Domprovst Torben Hjul Andersen holder gudstjenesten.
Annonce

Haderslev: Det bliver på mange måder en anderledes jul. En jul, hvor man kan være nødt til at være lidt kreativ, hvis noget skal være næsten, som det plejer.

Kirkerne er også nødt til at tænke anderledes for at få julens budskab ud, da restriktionerne også involverer antallet af mennesker på kirkebænkene.

Haderslev Stift og TV Syd har lavet et samarbejde, hvor man kan se en forproduceret julegudstjeneste juleaftensdag samt 1. og 2. juledag på TV Syd.

Det er domprovst Torben Hjul Andersen, der står for gudstjenesten:

- Julen er dyrebar for os alle sammen, og jeg er meget taknemmelig for, at TV Syd ved at sende julegudstjeneste fra Haderslev Domkirke tilgodeser de mennesker, som ikke kan få plads i kirken juleaften eller af andre grunde ikke har mulighed for at møde fysisk op i år. Disse får i stedet mulighed for at opleve en helt almindelig julegudstjeneste på tv med juleevangeliet, juletræ, julesalmer og alt det, der hører sig til juleaftensdag i kirken, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Flere gudstjenester

Domsognet skruer op for antallet af gudstjenester i julen.

I Domkirken er der fem gudstjenester juleaftensdag, mens Hertug Hans Kirke holder tre gudstjenester i løbet af juleaftensdag og i Gl. Haderslev Kirke er der syv gudstjenester i løbet af 24. december.

- På TV SYD er vi glade for at kunne tilbyde seerne en ægte julegudstjeneste fra smukke Haderslev Domkirke. I år bliver det sværere at få plads til en fysisk julegudstjeneste med de corona-restriktioner, som vi stadig forventer præger landet til jul. Og der vil være sårbare, som ikke har lyst til at være tæt sammen med andre i en kirke. Derfor har vi en særlig forpligtelse til at bringe julebudskabet hjem til folk lige netop i år – og det kan vi ikke gøre bedre end med en julegudstjeneste fra Haderslev Domkirke, siger TV Syd´s direktør Betina Bendix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce