Annonce
Ugeavisen Haderslev

Høtte knokler: Vi får en byfest - men med to scenarier i 2021

Vojens holder fast i sin byfest, Vojens Høtte, men opererer også med en plan b -  som havefest. Arkivfoto: André Thorup
Høtteudvalget arbejder med to scenarier for Høtte i 2021. Enten på Cirkuspladsen eller hjemme i haverne. Formand slår fast, at uge 34 uanset hvad kommer til at betyde byfest i Vojens. Så det er bare med at få sat kryds i kalenderen.

Vojens: Intet er, som det plejer.

Det gør sig også gældende i Vojens, hvor Høtteudvalget ikke ved, hvilket ben det skal stå på i forhold til at planlægge årets Høtte i uge 34.

- Vi venter på Mette, konstaterer Tina Rosenkilde, der er formand for Høtteudvalget.

Annonce

Og netop fordi, at Høtteudvalget ikke ved, hvilket ben det skal stå på, så har det valgt at stå på begge ben.

- Peter Caspersen (sikkerhedsansvarlig i Høtteudvalget, red.) er i gang med at søge tilladelser til en almindelig Høtte på pladsen og også til Høtte i haven, siger Tina Rosenkilde og slår en ting fast:

- Hvis vi på nogen måde kan holde en rigtig Høtte, så er det det, vi går efter.


Hvis vi på nogen måde kan holde en rigtig Høtte, så er det det, vi går efter.

Tina Rosenkilde, formand for Høtteudvalget


Om det bliver drømmen med de sædvanlige 12.000 tilskuere til Høtteoptoget og fyldte telte på Cirkuspladsen, eller om det bliver i mindre grupper rundt omkring i haverne ved ingen  - endnu.

Men uanset hvordan verden ser ud i uge 34, så er en ting sikker:

- Der kommer til at være Høtte i uge 34, siger Tina Rosenkilde.

Det koster i øjeblikket ekstra arbejdstimer at arbejde med to scenarier for Høtten, men meldingen fra udvalget er, at sådan må det  være.

- Vi har virkelig brug for folks tålmodighed og at de tror på os, siger hun.

Tidspres

Som dagene går, inden der kommer en melding fra regeringen omkring sommerens mange arrangementer, deriblandt Høtten, så er der også et større og større pres på arrangørerne for at de kan nå at få alle detaljer på plads.

- Normalt starter vi allerede med planlægningen i september. Det betyder, at vi plejer at have alle de grundlæggende ting på plads nu, siger Tina Rosenkilde, der håber, at der senest i april kommer en udmelding:

- Det er nok så langt, vi kan trække den, siger hun og understreger igen, at der arbejdes hen mod at holde Høtte på Cirkuspladsen.

Høtte

Der har været Høtte i Vojens siden 1969.

Høtteudvalget består af formand Tina Rosenkilde, næstformand Jens Friis, sikkerhedsansvarlig Peter Caspersen, sekretær Heidi Andersen, kasserer Martin Larsen og medlem Hans Brem.

Høtte afholdes altid i uge 34.

Høtteudvalget er derfor allerede i gang med at snakke med en masse mulige aktører til uge 34, men der er et men, som bliver ved med at være men, indtil der kommer en udmelding:

- Vi snakker med en masse folk, men det er noget halvt noget, siger formanden og tilføjer, at det er godt, at Høtteudvalget også er gode til at arbejde under pres.

Det er ikke kun for Høttens skyld, at Tina Rosenkilde håber på et snarligt udspil. Det er også for at kunne få det hele til at hænge sammen med de frivillige, foreningerne - og eksempelvis det tivoli, der plejer at være på Cirkuspladsen i uge 34.

- De er også afhængige af, at der kommer en udmelding, siger hun.

Tina Rosenkilde føler ikke, at byfester og markeder bliver prioriteret. Dog understreger hun:

- Virksomheder er 100 gange vigtigere og vi skal ikke foran erhvervslivet, men vi skal have besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Nyt ansigt i Sydbank

Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce