Annonce
Ugeavisen Haderslev

H. P. Geil genopstiller ikke: Coronaen sendte ham i tænkeboks

Borgmester H. P. Geil meddelte torsdag, at han ikke er borgmesterkandidat for Venstre ved valget næste år. Coronatiden sendte ham i tænkeboks, og nu ser han frem til at få mere tid til familien, når han går af som borgmester den 31. december næste år. Arkivfoto: Jacob Schultz
Haderslevs Venstre-borgmester, H. P. Geil, meddelte torsdag, at hans navn ikke kommer til at stå på partiets liste til valget næste år. Familien spiller en stor rolle for hans beslutning.

Venstre i Haderslev skal have en ny spidskandidat til kommunalvalget næste år. Haderslevs nuværende Venstre-borgmester H. P. Geil genopstiller ikke, og dermed er det nu sikkert, at endnu én af de syd- og sønderjyske kommuner får ny borgmester fra 1. januar 2022.

Det er private årsager, der har fået H. P. Geil til at træffe beslutningen om ikke at genopstille.

- Når vi når november næste år, har jeg været 32 år i offentlig tjeneste. Det har været en spændende tid på godt og ondt, mest godt, og jeg har nydt at være på arbejde hver dag. Men det har også slidt på mit private liv, som man som offentlig person må give afkald på i mange situationer, fordi man jo 24-7 altid er på i forhold til journalister, radio og tv, lyder det fra H. P. Geil, som uddyber:

Annonce

- Man skal jo tænke sig rigtig godt om i min alder. Under coronaen i foråret blev jeg tvangshjemsendt, og Lone (H. P. Geils hustru. Red.) og jeg sad og gloede på hinanden og talte om, at vi ikke haft tre sammenhængende dage i de sidste 15 år, siger H. P. Geil, der i sommerferien også drøftede sagen med sine voksne børn og her så fem år frem.


Dagen efter valget næste år fylder jeg 65 år, og jeg vil ikke ende som et gammelt fjols, som folk mener burde være gået af for ti år siden.

H. P. Geil (V), borgmester i Haderslev


- Dagen efter valget næste år fylder jeg 65 år, og jeg vil ikke ende som et gammelt fjols, som folk mener burde være gået af for ti år siden, siger H. P. Geil.

Torsdag meddelte han først kommunaldirektør Peter Karm, dernæst JydskeVestkysten og endelig kommuneforeningen sin beslutning.

Rende af pladsen i utide gør han ikke. H. P. Geil bliver siddende som borgmester i Haderslev indtil udgangen af næste år, når den nuværende valgperiode udløber.

Mulighed for nye kandidater

At det er netop er nu, han melder sin beslutning ud, hænger sammen med, at potentielle Venstre-kandidater til borgmesterposten i Haderslev skal melde sig senest den 1. oktober. Ingen kandidater behøver nu lurepasse.

- Nu er der ikke længere nogen, der skal sidde og vente på, hvad jeg gør eller ikke gør. Ikke, at det var sikkert, at jeg ville blive valgt på opstillingsmødet. Men nu kan yngre kræfter komme til, siger H. P. Geil, der understreger, at der fra politisk side ikke er nogen, der har presset ham til ikke at genopstille:

- Det er ene og alene min beslutning. Venstre kan nu gå i gang med en god demokratisk proces med at vælge en ny spidskandidat ved opstillingsmødet den 17. november i år, siger H. P. Geil, som lover at bistå partiets nye spidskandidat med al sin viden.

Annonce

Garvet politiker

Det er én af de mest garvede politikere i Syd- og Sønderjylland, som nu er på vej til at tage sin sidste politiske tørn. Han har været borgmester i Gram Kommune i 16 år og 12 år i Haderslev. Han har været med til at tage store og omstridte beslutninger som skolelukninger, gennemføre en kommunalreform og i sin tid fusionere den nye storkommune. Han har også været med i Kommuneforeningen for Sønderjylland, KL`s bestyrelse, og lige nu er han formand for de 22 kommuner i Syddanmark KKR. Desuden har han i kraft af sit job været med i et utal af bestyrelser, blandt andet som stærkt omstridt formand for VUC Sønderjylland.

Venstre i Haderslev skal vælge

Fristen for at melde sit kandidatur som Venstres borgmesterkandidat er den 1. oktober.

Kommuneforeningen holder opstillingsmøde den 17. november.

Ved sidste kommunalvalg var der ingen modkandidat til H. P. Geil.

Det netop indgåede budgetforlig, som et stort flertal med 30 ud af de 31 politikere i Haderslev Byråd indgik fredag i sidste uge, betragter H. P. Geil som sit politiske svendestykke. Forliget gør ham også tryg ved kommunens fremtid.

- Vi kan med budgetforliget levere tre hovedbudskaber til Haderslev Kommunes borgere, nemlig udvikling af velfærden, investering i vækst og langsigtet økonomisk robusthed. Og hvis vi holder lidt igen på service også i overslagsårene, kan vi holde et pænt serviceniveau og sikre en god kernevelfærd også i overslagsårene, hvis vi forstår at omstille os og gøre tingene anderledes i samspil med vores ansatte og i dialog med borgerne.

At det er lidt vemodigt ikke at skulle fortsætte i politik efter valget næste år, lægger han ikke skjul på:

- Jeg er et politisk menneske, og jeg har altid kunnet lide at have indflydelse og påvirke. Jeg må se, hvad jeg så skal lave efter den 1. januar 2022. Det ved jeg ikke, men jeg kan måske bruge min erfaring i det private, og ellers har Lone sagt til mig, at jeg godt måtte få en ny hund, når jeg stoppede i politik.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Over 200 gule cykler skal hænges op i byens gader

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Derfor lukker Det Gamle Apotek: Vil gerne nyde børnene mere, mens de er små

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

Ugeavisen Haderslev

Bazar sender 24.000 kroner videre til stafetten

Ugeavisen Haderslev

Unge talenter giver koncert i Slesvigske Musikhus

Ugeavisen Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Ugeavisen Haderslev

Torvets delikatessebutik flytter til større lokaler i gågaden

Ugeavisen Haderslev

En tidslomme i Aarøsund: Badehotel går efter Michelinstjernerne

Ugeavisen Haderslev

Jack er tilbage med ny model: Schaumanns Klædefabrik har fået plads i lægernes venteværelse

Ugeavisen Haderslev

Juletoget kører igen

Ugeavisen Haderslev

Forberedelse til jul

Ugeavisen Haderslev

Naturnationalpark, ja!

Ugeavisen Haderslev

Otte butikker i Vojens inviterer til julefrokost

Ugeavisen Haderslev

Cykelfeber: Haderslev er klar til at teste Tour de France

Ugeavisen Haderslev

Bjerning Kirke præsenterer luciaoptog

Ugeavisen Haderslev

Clément savner aperitif'en, baguettes og lammekoteletter, men elsker at bo i Hajstrup

Ugeavisen Haderslev

Tysk mindretalskor giver julekoncert i domkirken

Ugeavisen Haderslev

Julekoncert i Starup Kirke med Johanna Løhde kvintet

Ugeavisen Haderslev

Ole Sørensen overrasket med fornem teaterpris

Ugeavisen Haderslev

Frokostjazz med gamle kendinge

Ugeavisen Haderslev

Toke og total hygge i baren

Ugeavisen Haderslev

Nissesjov og gratis kanekørsel i byen

Ugeavisen Haderslev

Julehyggen - og julemanden - er kommet til Vojens

Annonce