Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev er gået strik-amok: Nu strikkes der også vimpler til Nørregade

Deft er sjovt at se sine vimpler højt til vejs. - Jeg har strikket den orange der. Og jeg har også strikket en rød, fortæller Helle Andersen, som arbejder som fleks-kobber som Frk. Helsekost. Hun elsker at strikke og har strikket to vimpler ud af sine egne garnrester  til udsmykningsprojektet på Jomfrustien. Lige nu er hun optaget af at strikke påskepynt til butikken, men der er så mange strikkere/hæklere i gang, at  vimpel-projektet kan udvides til Nørregade/Smedegade. Foto: Dorthe Rasmussen
Så kom de strikkede vimpler op på Jomfrustien. Corona-strikkeprojektet har nu givet så stor opmærksomhed, at flere borgere vil strikke vimpler. Så nu kan Haderslev Butikker udvide udsmykningsprojektet til både Nørregade og måske også Smedegade.

HADERSLEV: Så kom der strikkede vimpler op på Jomfrustien, men byens corona-projekt "Vi strikker sammen hver for sig" slutter ikke med det.

Efter avisens omtale af projektet har flere strikkere/hæklere fra hele Haderslev Kommune henvendt sig til projektets tovholder Conny Feddersen fra garnbutikken Garnache i Nørregade,  så nu er der nok i gang til, at også Nørregade kan pyntes med vimpler.

Det har overrasket både Haderslev Butikker og Conny Feddersen,  at der er så stor interesse for at være med til at forskønne byen med hjemmestrikkede/hæklede vimpler.

Annonce

- Vi takker for opbakningen, lyder det fra både Conny og Christian Schulz, som er koordinator for Haderslev Butikker.


Det skal nok også blive godt

Christian Schulz, Haderslev ButikkerIfølge Christian Schulz  vil Nørregade bliver udsmykket med vimpler fra strækningen  fra Jomfrustien op til Slotsgade.

- Der er nu sat 170 vimpler op på Jomfrustien – der skal bruges 200 til Nørregade. Hvis der er flere end 200, sættes de sidste op på Smedegade,  oplyser butikskoordinatoren.

Indleveringsfristen forlænget

Fem stive timer brugte Birthe Thrane og Lis Klünder med at gøre de første mange vimpler klar til ophængning på Jomfrustien.

De to damer er frivillige ved Haderslev Butikker, og Birthe Thrane, som også har drevet tøjbutik i byen gennem mange år, udsmykker også byens tomme butiksvinduer.

De mange vimpler i flotte farver giver smil på læben, når man kommer gående forbi.

Opbakningen til vimpel-projektet har været så stor, at Haderslev Butikker har valgt at forlænge indleveringsfristen af vimpler til Garnache frem til efter påske tirsdag den 6. april.

- Det skal nok også blive godt, og hvis det bliver ved med at se fedt ud, så skal vimplerne hænge sommeren over, fortæller Christian Schulz.

Fra højre Birthe Thrane og Lis Klünder stryger vimpler til den store guldmedalje, og de er langtfra færdige endnu. Privatfoto
De første indleverede vimpler er blevet ophængt i wirer på jomfrustien. Mange strikkere/hæklere er fortsat i gang med at lave vimpler til byen. Foto Dorthe Rasmussen
Hanne Pedersen, daglig leder af Frk. Helsekost, glæder sig over det nye udsmykningsprojekt med vimpler i gaden. Foto: Dorthe Rasmussen

Sådan strikker du en vimpel til byen

Aktiviteten har kørt fra den 1. marts.

Du kan få garnnøgler, en vejledning/opskrift ved at henvende dig på mail til info@garnache.dk eller komme forbi Garnache, Nørregade 7.

De indleverede vimpler op på wires på Jomfrustien og de tilstødende gader., 

Vimplerne skal måle cirka 30 cm på det bredeste stykke, ende i en spids på 4 cm i bredden og være ca. 50 cm i højden. Lidt kraftige i ”stoffet” svarende til at hækle eller strikke på pind/nål 6mm.

De skal være i klare farver, så ikke nogen festlige jordfarver.

Fristen for indlevering er blevet forlænget til tirsdag efter påske, så nye interesserede kan stadig nå være med og få deres egen personlige vimpel op at hænge på Jomfrustien.


Annonce
Ugeavisen Haderslev

Hertug Hans Festival i Haderslev Dampark

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jens Robi cykler til toppen af Alpe d’Huez

Annonce
Ugeavisen Haderslev

SARC er vinder af Quasar 2022

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Haderslev Lærerkor fejrer 70-års jubilæum

Ugeavisen Haderslev

MC Falkene holder træf

Ugeavisen Haderslev

Om sandhed

Ugeavisen Haderslev

40 år bag disken i modebranchen: - Jeg elsker stadig det, jeg laver

Ugeavisen Haderslev

Grundlovsdag på Aarø

Ugeavisen Haderslev

Skilte-brøler: Har du opdaget stavefejlen?

Ugeavisen Haderslev

Signe med kopperne er draget videre til Nepal

Ugeavisen Haderslev

Original rock i Boldts Bar

Ugeavisen Haderslev

Nyt samarbejde er født: Øsby Festuge arrangeres af både idrætsforeningen og beboerforeningen

Ugeavisen Haderslev

Løverne er ved at opgive: Indsamlingskasse opbrudt for tredje gang

Ugeavisen Haderslev

SimFri indviede nye klasselokaler

Ugeavisen Haderslev

CMS Entertainment holdt sit første danseshow på Harmonien

Annonce