Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev Fjernvarme vil udvide forsyningsområdet

De røde områder er der, hvor Haderslev Fjernvarme ønsker at udvide sit forsyningsområde. Hvis alt klapper, kan de første områder i det vestlige Haderslev Komme med i 2021. Illustration: Haderslev Fjernvarme
3.300 boliger i Haderslev og omegn får tilbud om at skifte fra gas/olie til fjernvarme.
Annonce

HADERSLEV: I disse dage modtager 3.300 husstande brev i postkassen fra Haderslev Fjernvarme

Det er naturgasområderne i Haderslev samt Starup og Marstrup, der er med i planerne, og som nu får mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme.


Vi er afhængige af minimumstilslutningen, før vi kan igangsætte

Morten Hartmann, direktør Haderslev Fjernvarme


I det udsendte brev til de 3.300 boliger bliver forbrugerne bedt om en uforpligtende interessetilkendegivelse omkring fjernvarmen, da der skal være op til 60 procent, der udviser interesse før projektet igangsættes.

-Vi er afhængige af minimumstilslutningen, før vi kan igangsætte, og vores tidsplan med hensyn til, hvor vi først sætter i gang først, afhænger af, hvor interessen er størst, lyder det fra Morten Hartmann, direktør i Haderslev Fjernvarme, i en pressemeddelelse.

Der er tale om en femårsplan, hvor Haderslev Fjernvarme gerne vil i gang i andet kvartal 2021, og hvor de sidste af de i alt 12 områder gerne skulle færdiggøres i 2026.

Baggrund

Klimaaftalen fra 22. juni 2020 indeholder en drivhusgas-reduktion på 3,4 mio. ton CO2e i 2030.

Derfor skal danskernes varme være grøn. Det betyder, at det sorte valg skal være dyrere og det grønne billigere. Olie- og gasfyr skal udfases og udskiftes med grønne alternativer som f.eks. fjernvarme. Klimaaftalen har dermed åbnet for muligheden for at etablere fjernvarme i naturgasområder.

Klimaaftalen flugter 100 procent med Haderslev Kommunes Varme- og Energiplan, der indeholder visioner for, at fjernvarme skal udrulles i de dele af Haderslev som i dag har naturgas samt de omkringliggende landsbyer, herunder Starup og Marstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

John Dillermand

Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce