Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev-revisor: Uden erhvervsevne ingen indtjening - sørg for at være forsikret

Statsautoriseret revisor Jakob Ørkild Jensen giver gode råd om pensionsopsparing for selvstændige. Pressefoto
Risikodækning og pensionsopsparing hænger som regel sammen. -Et argument til fordel for Pension for Selvstændige er, at det er et non-profit-foretagende, der køber ind på vegne af de selvstændige, siger statsautoriseret revisor Jakob Ørkild Jensen, BDO, Haderslev
Annonce

HADERSLEV: Hver tredje kvinde og hver femte mand bliver ramt af sygdom i løbet af deres arbejdsliv.

Derfor er risikodækning et element, der altid indgår i rådgivningen af selvstændige kunder ved  det lokale revisionsselskab, BBO Haderslev.

Når man bliver selvstændig, skal man, modsat næsten alle lønmodtagere, selv tage initiativ til pensionsopsparing og forsikringer.

Noget, mange ikke er opmærksomme på, oplever statsautoriseret revisor Jakob Ørkild Jensen.

- I mit møde med selvstændige spørger jeg derfor altid, hvordan de er dækket ind - hvis uheldet skulle være ude. Det er vigtigt for en selvstændig løbende at vurdere sit behov for at være forsikret - især ved tab af erhvervsevne, siger  Jakob Ørkild Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Non-profit foretagende

Risikodækning og pensionsopsparing hænger som regel sammen.

-Afhængigt af den enkelte kundes behov, præsenterer jeg altid nogle forskellige muligheder - herunder Pension for Selvstændige, fortsætter Jakob Ørkild Jensen.En anden vigtig ting ved pensionsopsparing i et pensionsselskab er, at bliver man uarbejdsdygtig og sygemeldt i en længere periode, fortsætter forsikringsselskabet med at betale ind på pensionsordningen

Jakob Ørkild Jensen, statsautoriseret revisor HaderslevHan tilføjer, at Pension for Selvstændige er et non-profit-foretagende, der køber ind på vegne af de selvstændige og hvert femte år undersøger markedet gennem et udbud. Samtidig bliver pensionsopsparingen ordentligt investeret og forvaltet – i dag gennem Danica Pension.

- Pension er et kompliceret område, som de færreste har lyst eller kræfter til at sætte sig ind i. Som revisorer har vi den fordel, at vi ikke har noget, vi skal sælge. For os handler det 100 procent om rådgivning baseret på, hvad der er bedst for den enkelte kunde, siger Jakob Ørkild Jensen.

Annonce

Ikke mange penge

Som nystartet har man sjældent mange penge.

Men det gælder om at finde en basisløsning, så man i hvert fald er forsikret. Når der så kommer gang i indtjeningen, kan man altid skrue op for sine pensionsindbetalinger og eventuelt andre investeringer.

Pensionsopsparingen giver nogle skattemæssige fordele i form af fradrag. Afkastet bliver beskattet med 15,3 procent og dermed væsentlig lavere end alle andre investeringer, fortæller revisoren.

- En anden vigtig ting ved pensionsopsparing i et pensionsselskab er, at bliver man uarbejdsdygtig og sygemeldt i en længere periode, fortsætter forsikringsselskabet med at betale ind på pensionsordningen, så man har nøjagtig det samme beløb stående, som hvis man havde arbejdet hele sit liv, forklarer Jakob Ørkild Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce