Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev Tennisklub runder 100 år og inviterer til åbent hus

Trænerne Ana Perkovic og Lars Christian Nielsen ved den nye padel tennisbane, som klubben gerne vil indvie officielt på et tidspunkt. Foto: Dorthe Rasmussen
Den lokale tennisklub har haft medlemsfremgang under corona. Klubben har netop indviet en padel tennisbane, og lørdag den 8. maj inviterer den 100-årige klub til åbent hus.

HADERSLEV:  Der er meget at glæde sig over i Haderslev Tennisklub i denne tid.

- Vi har haft medlemsfremgang trods corona. Vi har fået en padel tennisbane, og så har vi 100 års jubilæum i år, fortæller Lars Christian Nielsen, som er træner og mangeårig medlem af klubben.

Sæsonen er i fuld gang, og der er run på banerne.

Annonce

-Vi er jo en corona-venlig sport, for der kan ikke være mere end fire spillere på en bane ad gangen, konstaterer Lars Christian Nielsen.

I året har klubben også fået et nyt tilbud - nemlig padel tennis.

Men det man ikke gjort så meget reklame for endnu på grund af af corona-restriktionerne.

-Padeltennis er en kombination af tennis, squash og strandtennis, der er blevet utroligt populært de senere år.

- Folk kommer kørende langvejsfra i snestorm for at spille padel tennis, fortæller  Henrik Bonnichsen, formand for Haderslev Tennisklub.


Vi er jo en corona-venlig sport, for der kan ikke være mere end fire spillere på en bane ad gangen

Lars Christian Nielsen, Haderslev Tennisklub


Den gamle bane ødelagt

Det var egentligt held i uheld, at tennisklubben fik en padel tennisbane.

- Vores gamle tennisbane var blevet hærget af nogle vandaler, der havde tændt vandslangen og ladet vandet ligge og løbe, så banen var helt ødelagt, tilføjer Henrik Bonnichsen.

Det nye padel-anlæg er blevet en realitet med støtte fra SE fondens Vækstpulje og Haderslev Kommune. Det bliver også muligt for ikke-medlemmer at booke tider, hvilket skal ske gennem Haderslev Idrætscenter, oplyser formanden.

Haderslev Tennisklub har i øjeblikket omkring 180 medlemmer.

Den ældste er 85, og de yngste er seks år.

Annonce

Vender tilbage

Ana Perkovic er børnetræner, og hun vendte i fjor tilbage til klubben.

- Det var i stedet for at gå til fitness. Jeg savnede at gå til en sport igen og være en del af et fællesskab. Som barn spillede jeg altid tennis  om sommeren og gik til dans om vinteren, fortæller Ana.

Hun har sat skub i bestræbelserne på at få flere lokale børn til at spille tennis, samtidig med at hun styrer klubbens aktiviteter på de sociale medier.

-Tennis er jo en svær sport at gå til, fordi man skal have en træner til at starte på. Padel tennis kan alle spille, så det var måske en mulighed at lukke forældrene inde i buret i stedet for, at de bare  sidder og ser på, at deres børn træner, konstaterer Ana med et smil.

Mange i klubben har deres faste tennismakkere og har haft det i mange år.

Alligevel er det let at komme som ny i klubben.

- De nye starter sammen og lærer hinanden at kende på den måde. Der er et godt fællesskab, og mange, der ikke er medlemmer af klubben mere, kommer her stadig for at træne engang imellem, når de er hjemme for eksempel på ferie, fortæller Lars Christian Nielsen.

Lørdag den 8. maj fra klokken 11 til 15 inviterer tennisklubben til åbent hus på banerne på Christiansfeldvej.

Det gør alle tennisklubber den lørdag, men for klubben i Haderslev er det et særligt år på grund af 100 års jubilæet. Alle klubbens trænere vil være tilstede, og der holdes standerhejsning udenfor.

Ana Perkovic på 28 år, vendte i fjor tilbage til tennisklubben efter flere års fravær. Hun træner de mindste spillere og har sat skub i arbejdet med at hverve nye medlemmer. Foto: Dorthe Rasmussen
Formand Henrik Bonnichsen kigger ned over banerne fra klubhusets altan. Indendørs er der også to baner til de medlemmer, som træner om vinteren. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Nyt ansigt i Sydbank

Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce