Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev: Unge foreslår, at kommunen opretter klimaråd

Socialdemokratiet stod bag borgermødet om klimaudfordringer i sidste uge. PR Foto
Annonce

Haderslev: Nedsæt et klimaråd. I kommunalt regi. Et råd, hvor kommunens medarbejdere og alle borgere kan henvende sig med forslag og inspiration til, hvad vi i Haderslev kan gøre for at bidrage til en løsning af klimaudfordringerne.

Ovenstående konkrete forslag blev fremsat af de unge fra Den Grønne Studenterbevægelse, da Socialdemokratiet torsdag i sidste uge holdt borgermøde i SG25 i Haderslev. Et møde, der skulle sætte fokus på, hvad borgere og kommune lokalt kan gøre for et bedre miljø.

Haderslev Kommune har omkring 4000 ansatte i forskellige afdelinger, og de unges idé med et klimaråd går blandt andet på, at kommunalt ansatte vil være oplagte til at spotte, hvad der kan gøres for miljøet i netop deres afdeling.

Annonce

Kommunens rolle

Med chefredaktør Mads Sandemann, JydskeVestkysten, som ordstyrer leverede også de øvrige deltagere engagerede indlæg og forslag.

Der blev i høj grad taget udgangspunkt i, hvordan vi lever og forbruger som borgere til daglig, men også kommunens rolle blev sat i relation til klimaspørgsmålet.

Men også solceller på kommunale bygninger – blandt andet skoler – sprøjtemidler og kollektiv trafik var nogle af de emner, der blev vendt denne aften i Slotsgade.

Henrik Rønnow, der er formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, bebuder endnu et borgermøde om den lokale klimaproblematik. Det bliver formentlig med Sønderborg-borgmester Erik Lauritsen som et af omdrejningspunkterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce