Annonce
Ugeavisen Haderslev

Helene er ugeavisens nye klummeskribent

33-årige Helene Hellesøe Appel er ny Kvinde med Kant i Ugeavisen Haderslev. Cirka hver sjette uge vil hun skrive en klumme til avisen.Foto: Stine Hygum
33-årige Helene Hellesøe Appel er en af dem, der er flyttet tilbage til Haderslev efter studietiden i Aarhus. Her føler hun, at hun kan være med til at gøre en forskel.
Annonce

Haderslev: - Jeg siger bare ja til alt for tiden, siger Helene Hellesøe Appel. Hun har også sagt ja til at være Ugeavisen Haderslevs nye Kvinde med Kant.

- Der er gang i en udvikling her i byen, så for mig er det vigtigt, at sige ja og engagere mig så meget som muligt. Der sker meget i byen for tiden. Det er NU, at man skal engagere sig - og hvis jeg kan være med til at sætte fokus på det, så vil jeg gerne det, siger hun.

Hun er 33 år og er en af dem, der har valgt at flytte tilbage til Haderslev efter studietiden i Aarhus.

- Her kan man få ting til at ske. Det kunne jeg ikke i Aarhus på samme måde. Men her kan jeg gøre en forskel, siger hun.

Med en uddannelse som cand. mag. i musikvidenskab i bagagen, en kæmpestor forkærlighed for kulturliv og et arbejde, der også emmer af kultur - klaverlærer, koordinator for talentklasserne og performanceakademiet, så er det naturligt for Helene Hellesøe Appel at arbejde for at gøre en forskel for byen.

Det er ikke kun kulturen, der har Helenes opmærksomhed. Det samme har politik.

Hver onsdag er Helene Hellesøe Appel frivillig i Kunsthal 6100. Her ses hun foran et af Jesper Aabilles værker. Det er en vegetarpølse. Helene Hellesøe Appel har været vegetar de seneste fire år. Foto: Stine Hygum

- Jeg meldte mig ind i Enhedslisten et par dage efter folketingsvalget i 2015, siger hun og fortsætter:

- Jeg var ked af det og frustreret over resultatet. Min storesøster sagde til mig, at så måtte jeg gøre noget ved det.

Derfor blev hun aktiv i politik.

Annonce

Old School

Helene Hellesøe Appel styrer sit liv med hjælp fra en old school papirkalender.

- Det er jeg nødt til for at bevare overblikket - jeg skal så mange ting, siger hun og fortæller, der er noget nyt, som hun har besluttet sig for at få plads til i den tætpakkede kalender:

- Jeg kan bare helt vildt godt lide at være i naturen - jeg er begyndt at ro kajak - og nyder at bruge naturen på en helt anden måde end før. Nu er jeg udenfor så meget som muligt, siger hun.

Helene Hellesøe Appel

  • Helene Hellesøe Appel er 33 år og er cand. mag i musikvidenskab.
  • Hun bor i Haderslev, hvor hun arbejder som klaverlærer på Haderslev Musikskole, koordinator for talentklasserne og performanceakademiet, hvor hun også er ansvarlig PR.
  • Derudover er hun blandt andet frivillig i Kunsthal 6100, hvor hun er fast vært om onsdagen og hjælper til ved forskellige arrangementer.
  • Hun er også medlem af Enhedslisten og stillede op til byrådet i sidste periode. Blev ikke valgt ind, men blev byrådssuppleant og var indkaldt fra august til november 20919.
  • Stiller op til næste kommunalvalg.
  • Var også opstillet for Enhedslisten til det seneste Folketingsvalg i Sydjyllands Storkreds.
  • Nyder at gå til koncerter og i biografen.

Under coronaen er hun nogle dage stået meget tidligt op for at nå at komme ud og se solopgangen. For det har hun lært, at der også skal være tid til - også i en papirkalender.

Inden coronaen ramte, brugte Helene Hellesøe Appel blandt andet sin fritid på, at gå i biografen og til koncerter.

- Men nu er det sommer og jeg vil bare gerne ud i naturen, når den er aller flottest - og så kan vi jo heller ikke gå til så mange koncerter for tiden, siger hun.

Frivilligt arbejde

Da Helene Hellesøe Appel flyttede tilbage til Haderslev oplevede hun, at hun på ny skulle skabe en omgangskreds. Hendes vej til det er frivilligt arbejde.

Mens der var modtagecenter i det tidligere sygehus var hun frivillig der - og nu er hun frivillig i Kunsthal 6100, hvor man kan møde hende hver onsdag, men også i forbindelse med forskellige arrangementer.

Helene Hellesøe Appel interesserer sig meget for kultur. Hun nyder at gå til koncerter og i biografen. Hun bruger så meget tid som muligt i naturen. Foto: Stine Hygum

Hun er nu genskabt så mange rødder i sin fødeby, at hun ikke længere kigger efter, om der skulle være et andet job, som skulle give hende lyst til at forlade reden på ny.

- Jeg har det virkelig fedt her. Det giver mening at være her. Det har taget noget tid, men frivilligt arbejde har for mig været vejen ind i en omgangskreds for mig. Man er nødt til at lære at tage til ting alene og opbygge et netværk på den måde. Man opdager, at man har mange ting til fælles med dem, som , siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce