Annonce
Ugeavisen Haderslev

Helle fik drømmejobbet, som hun aldrig havde troet, hun ville have

Helle på hjemmekontoret undet coronakrisen. Privatfoto
Skat var det sidste sted Helle Løbner Outzen kunne tænke sig at blive ansat, da hun studerende offentlig administration på UC Syd i Haderslev. I dag har hun fundet sit drømmejob hos Vurderingsstyrelsen i Haderslev.
Annonce

HADERSLEV: Man skal aldrig sige aldrig.

Selvom Helle Løbner Outzen i sin studietid svor, at ”Skat var det sidste”, hun skulle", endte hun der alligevel.

Heldigvis, fortæller den 40- årige Helle, i en pressemeddelelse fra UC Syd i Haderslev.

- Da jeg læste min bachelor i administration, kunne jeg vælge en studieretning, som hed Skat. Og det var dét, jeg allermindst skulle. For jeg troede ikke, at det kunne være spændende, fortæller Helle.

Men ud af det blå blev hun kontaktet af et rekrutteringshus, som manglede dygtige medarbejdere i forbindelse med udflytningen af flere skatteområder. Og det betød, at hun kunne lande et job i en af – de i dag – attraktive styrelser.

- Jeg synes bare, at arbejdet ved Vurderingsstyrelsen lød så spændende. Så jeg tænkte, at jeg simpelthen måtte give det et skud, fortsætter Helle.

Hun har ikke fortrudt, mest på grund af vigtigheden af sine arbejdsopgaver. Hun er nemlig med til at vurdere, hvad ejerboliger er værd. Og boligens værdi er altafgørende for, hvad ejeren i sidste ende skal betale i ejendomsskat.

- Jeg ved, at jeg er med til at løfte en rigtig vigtig samfundsopgave. At dét, jeg laver, har en konsekvens i den anden ende. Det betyder meget for borgeren og for virksomheden, at jeg vurderer deres ejendom så nøjagtigt som muligt. Så jeg skal arbejde grundigt, og resultatet skal være af høj kvalitet, fortæller Helle.

For at undgå utilfredse boligejere er det derfor også vigtigt, at Helle og hendes kolleger arbejder så ensartet som muligt. At måden, de vurderer på, er den samme. Og det sikrer de ved hele tiden at sparre med hinanden. På kryds og tværs i huset med 170 ansatte. Den tætte kontakt er dog ikke kun en fordel for flowet. Det er det også for kollegaskabet. - At man er er nødt til at hjælpe hinanden på tværs gør, at man lærer flere i huset at kende. Vi arbejder alle mod et fælles mål om at nå at blive færdige med vurderingerne til tiden. Så alle giver en hånd med, og selvom vi arbejder på tid, har vi det stadig sjovt sammen. Og det er det bedste ved mit arbejde – at jeg har nogle fantastiske kollegaer.

Evnen til at behandle sager har Helle fået fra sin professionsbachelor i offentlig administration. Og også juridisk viden.

- Der er efterhånden mange af min slags ansat ved skat. Men det er klart, at en skatteuddannet er mere specialiseret, konstaterer Helle.

Og jobmulighederne ved de forskellige styrelser er da også ret gode for nyuddannede. Ved Vurderingsstyrelsens afdeling i Haderslev er de fleste af de i alt 170 medarbejdere nye. Da styrelserne blev flyttet ud til forskellige dele af landet, var der nemlig behov for nye folk. Og her fik blandt andet Vurderingsstyrelsen øjnene op for de nyuddannede, fordi de ofte kommer med en anden tilgang til tingene.

-I stedet for at sige ”Det plejer vi at gøre” siger man som nyuddannet i højere grad: - Kunne vi gøre det på den her måde i stedet for? Det giver en fed energi og en stærk organisation, hvis man samtidig har kolleger, som har været der i en menneskealder og har meget praksiserfaring at trække på. Og sådan er det hos os i Vurderingsstyrelsen, slutter Helle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce