Annonce
Ugeavisen Haderslev

Hold op, hvor har jeg savnet hverdagen

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen er indehaver af Frisør Lei på Stormklokken i Haderslev. Foto: Stine Hygum

Det føles som om, livet pludselig er begyndt at gå videre. Der er gang i den gamle trædemølle og hold da op, hvor kan man komme til at elske det gamle hverdagstrummerum med vækkeuret, som skal stilles, og med madpakken, der skal laves. Og Gud, hvor er det da fedt at spartle makeup i hovedet hver dag igen og tage tøj på, der matcher sådan nogenlunde.

Farvel til lock down; jeg håber aldrig, vi mødes igen.

Goddag til genåbning, coronapas og negative test. Men ikke mindst; også goddag til en masse positive mennesker. Hold op, hvor har jeg savnet hverdagen, kunderne og selv det med madpakken. Alt det andet må vi tage i stiv arm.

Annonce

Under lock down fik vi indimellem i vores corona-venlige fredags vinklub en kæp i øret. Nu handler det i stedet om en pind i næsen eller halsen.

Fredagsklubben er lukket, og i stedet har jeg lavet en ny tradition, nemlig testdag. Selvfølgelig er det en smule træls, og jeg vil da klart fortrække at drikke vin i stedet. Men jeg tror ikke, der er nogen, der dør af at skulle testes en gang (nogen to) gange om ugen for en stund. Faktisk tror jeg, det andet er langt mere skadeligt i længden.

Jeg har stadig en tro på, at vi før eller siden kommer tilbage til det mere normale igen. Det tager tid, men jeg tror på det. Og indtil da viser jeg gerne hvad som helst (næsten) for snart at kunne komme på restaurant, i biografen på værtshus - ja sågar drømmer jeg om at kunne komme på diskotek. Tror mange trænger til at komme ud. Og hvis det kunne fremskynde processen at hoppe på tunge, eller bliver vinterbader, var det lige før, jeg gerne ville give et forsøg. For selvom hverdagen er tilbage for mit vedkommende, er der stadig mange der lider, venter og lever i det der uvisse. Og det sidste er snart det værste.

Jeg glæder mig til, det bliver min tur til at blive vaccineret. Ikke at jeg tror, den hellige grav er velforvaret ved dette, men for mig er det lyset i mørket, når vi alle, eller dem der vil naturligvis, er vaccineret. Jeg føler ikke, jeg bliver frarøvet noget ved at følge diverse restriktioner, og selvom jeg i starten var lidt skeptisk i forhold til vaccinen, så er jeg også nået dertil, at jeg gerne tager imod, når min tur kommer. Hvad andre har lyst til, eller hvad de føler -  det lader jeg være op til dem, fordi vi har et valg! Det var der ingen, der havde dengang alle børn ved skolestart fik deres calmette-stik. Og sådan har verden da heldigvis forandret sig. Det kunne faktisk være interessant at vide, om der var nogen, der stillede spørgsmål til vaccinen den gang??

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce