Annonce
Ugeavisen Haderslev

Hygge i en mørk tid: Haderslevs julelys er tændte indtil 1. februar

Selv om de fleste butikker er tvangslukkede, så er der alligevel lys i gaden. Helt ekstra ordinært har Haderslev Butikker fået tilladelse til, at granrankerne først skal fjernes den 1. februar. Arkivfoto
Annonce

HADERSLEV:  Igen i 2020 var der stor opbakning blandt byens forretningsdrivende til, at Haderslev midtby skal have en flot julebelysning.

I alt er der blevet indbetalt 233.400 kroner fra Haderslev Butikkers medlemmer samt frivillige bidrag fra byens øvrige erhvervsliv.

Uden de mange frivillige bidrag ville det ikke være muligt for butikkerne at pynte byen op med julelys.

Det indsamlede beløb går til finansiering af op og nedtagning af julebelysning, opbevaring, forsikring, renovering samt nyanskaffelser.

Tømrermester Torben Pedersen, som står for opsætning af julebelysningen, oplyser i en pressemeddelelse, at der i 2020 har været gang i 120.000 LED pærer.

- Der måtte i år indkøbes ekstra 15.000 nye LED pærer, fordi de store Juletræer på Gravene, Stormklokken og Torvet skulle have ekstra lys på grund af størrelsen, fortæller Torben Pedersen.

Haderslev Butikkers bogholder Vagn Meck synes, at det er imponerende, at der er 68 virksomheder, der igen i år har modtaget klistermærket ”Vi støtter Julebelysningen 2020”.

- Det er virksomheder, der ligger fra Langkær til oppe i industrikvarteret på Sverigesvej til industrikvarteret i Hammelev. Det viser et stort sammenhold, at så mange ønsker at bakke op om den smukke julebelysning, konstaterer Vagn Meck.

Igen i år er det Haderslev Kommune, der har betalt strømmen til årets julebelysning, og helt ekstraordinært har Haderslev Butikker fået tilladelse til, at granrankerne først skal fjernes den 1. februar.

- Det er vi også taknemmelige for, slutter Vagn Meck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce