Annonce
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Tina Rosenkilde er leder af FrivilligCenter Haderslev. Foto: Stine Hygum
Annonce

Jeg kan ikke lade være med at følge de nedlukkede virksomheder med tøj og sko og mange flere, som kæmper her i nedlukningen.

Hold op, hvor er I gode. Sikke en energi og gejst i viser. I skaber nye måder at nå jeres mål, en sjov og anderledes måde, men hvor må i også være trætte, når i er på i stort set alle døgnets timer.

Jeg ved, hvordan det er at kæmpe for sin virksomhed. For år tilbage havde jeg butik. Faktisk havde jeg butik i næsten 16 år.

Jeg ved ikke, hvordan det er at må lukke sin butik på ubestemt tid, men jeg var med dengang finanskrisen væltede ind over os.

Fra den ene dag til den anden stoppede mine kunder, store som små, med at handle. Kunderne var bekymret for deres økonomi, og medierne pustede til ilden, og gjorde mennesker endnu mere bange.


Varerne væltede ind. Jeg havde bestilt dem ti måneder tidligere, hvor alt gik vildt godt. Varerne var bestilt på et tidspunkt, hvor omsætningen var høj. Kunderne valgte ikke mellem det tøj, de kunne lide, men købte alt det, de kunne lide. Det var sjovt, virkelig sjovt - og kunderne var glade. Men så pludselig med ét stoppede det. Og alt stod stille.


Varerne væltede ind. Jeg havde bestilt dem ti måneder tidligere, hvor alt gik vildt godt. Varerne var bestilt på et tidspunkt, hvor omsætningen var høj. Kunderne valgte ikke mellem det tøj, de kunne lide, men købte alt det, de kunne lide.

Det var sjovt, virkelig sjovt - og kunderne var glade.

Men så pludselig med ét stoppede det. Og alt stod stille.

Varerne væltede ind med GLS, men kunderne købte slet ikke så meget mere. Og slet ikke så meget, som vi havde købt ind til.

Gode råd var dyre, og nætterne var lange.  Der eneste vi kunne gøre var at prøve at rette til både på indkøb og ansatte og håbe på, at der snart kom bedre tider.

Men vi kunne i det mindste holde åben i vores forretning. Der var ingen låste døre og slukkede lys. Mange af os klarede os igennem og kom ud på den anden side, og så måtte vi kæmpe for at få tingene op igen.

Jeg vil bare sende en kæmpe ros og masser af god energi til jer, der kæmper derude nu.

Nogle kan ikke omsætte en krone og må vente eller tage andet arbejde, imens der er nedlukning,  hvis det er muligt. Andre gør alt,  hvad de kan lige nu for at få varerne ud af butikken, uden at holde fysisk åben. Stor respekt til jer alle!

Pas på jer selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce