Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ikke engang en tør kop kaffe: Generalforsamling i Haderslev Fjernvarme blev en tam affære

Birger Rosager er ude af bestyrelsen hos Haderslev Fjernvarme efter 12 år som formand. Bestyrelsen lavede en ny konstituering med virkning fra 1. jan. 2020, hvor den daværende næstformand Søren Knudsen overtog formandsposten, idet Birger Rosager allerede på det tidspunkt havde truffet sin beslutning om ikke at genopstille, ved valg til bestyrelsen i 2020. Ved samme lejlighed overtog Sabine Sandkamm næstformandsposten efter Søren Knudsen. På generalforsamlingen foreslog bestyrelsen den hidtidige suppleant Lars Blunck som nyt bestyrelsesmedlem, som erstatning for Birger Rosager. Der var ikke andre kandidater. Arkivfoto: Søren Gylling
Med 36 deltagere inklusive bestyrelse og medarbejdere i Haderslev Fjernvarme nåede årets generalforsamling et absolut nulpunkt. På grund af covid-19 var spisningen aflyst.
Annonce

HADERSLEV:  Der er stort mandefald til årets store generalforsamlinger, fordi ingen gider komme, når der ikke er gratis mad, kaffeslabberas og samvær bagefter.

Ikke engang en tør kop kaffe var der, da Haderslev Fjernvarme mandag aften havde indkaldt fjernvarmebrugerne  til generalforsamling på Kulturhus Harmonien.

- Det var en meget tam affære, siger Poul M. Jensen, medlem af HAB's organisationsbestyrelse.

Han var én af de få, der var mødt op, og han havde ikke de store forventninger.

- Det var det samme ved HAB's generalforsamling - meget tamt, men der var heller ingen buffet bagefter, konstaterer Poul M. Jensen.

Med 36 deltagere inklusive den syv mand store bestyrelse, en suppleant,  revisor og advokat,  samt fire medarbejdere  fra fjernvarmen var det ikke svært at holde afstands-kravene i den store sal på Harmonien.

Fjernvarmens direktør Morten Hartmann medgiver, at det var tamt.

- Ja, der var ikke så meget at skrive hjem om.  På grund af  covid-19 var vi desværre nødt til at aflyse spisningen i år, fordi vi ellers ville blive udfordret af, at hvis der kom de sædvanlige 500 mennesker, så ville vi blive for mange - og vi må ikke afvise folk ved døren, fortæller Morten Hartmann.

Fjernvarmens generalforsamling skulle egentligt være afholdt først i april, men på grund af covid-19 blev den udskudt til først i september.


Det har da helt sikkert haft en stor indflydelse på fremmødet, at der ikke var spisning

Morten Hartmann, direktør Haderslev FjernvarmeSelskabet havde håbet, at den kunne afvikles som den plejer med buffet bagefter, men desværre er covid-19 stadig i blandt os.

- Det har da helt sikkert haft en stor indflydelse på fremmødet, at der ikke var spisning. Men vi tillægger det også lidt betydning, at mange, især udsatte og ældre, måske har prioriteret  om de ville udsætte sig selv for en risiko i forhold til covid-19. Og så var der også udsædvanlig godt vejr i mandags. Nogle har måske tænkt, at de heller ville sidde hjemme på terrassen, konstaterer Morten Hartmann.

Annonce

Var klar til det store ryk-ind

Endelig så har man i år undladt at skrive ud til alle fjernvarmebrugerne med en personlig invitation til generalforsamlingen.  Det er noget, selskabet har for vane at gøre, selv om der indkaldes efter vedtægterne via annoncering i de lokale aviser.

Med de afstandskrav der skal være mellem borde og stole, ville der have været plads til 300 deltagere i den store sal.

- Vi havde også arrangeret, at folk kunne side i galleriet på Harmonien og følge med på skærm, så det ville have været muligt at gennemføre generalforsamlingen med lidt over 400 deltagere. Det hele var linet op, og vi var klar til det store ryk-ind, fortæller Morten Hartmann.

Selv om han ikke havde forventet,  at folk ligefrem ville vælte ind, så kom det sølle fremmøde alligevel lidt bag på ham.

- Jeg havde nok forventet lidt flere, siger han.

Og hvad blev gæsterne så budt? En tør kop kaffe

- Nej, ikke engang det. Men man kunne tage en vand eller øl, fortæller Morten Hartmann.

Generalforsamlingen bød på farvel-tale og blomster til tidligere mangeårig formand for fjernvarmens bestyrelse, Birger Rosager, som ikke havde ønsket at genopstille efter 12 år på formandsposten.

Siden nytår har for tidlige næstformand Søren Knudsen, været bestyrelsesformand.

Nu hedder næstformanden Sabine Sandkamm.
Der var nyvalg til bestyrelsen til Lars Blunk, som til dagligt er afdelingsleder hos Dansk Fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Annonce