Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ingen voldsom trængsel og alarm:  Butikker og frisører udvider åbningstiderne

I herreafdelingen hos Nielsen's var butikschef Michael Skibsted torsdag rustet til de mange ekstra åbningstimer indtil jul. Storcentrene er lukkede, så han har fået forstærkning fra kædens butikker i Kolding og Sønderborg, Foto: Dorthe Rasmussen
Haderslevs butikker opruster med udvidede åbningstider frem til nedlukningen den 23. december, og i byens frisørsaloner bliver der klippet igennem både lørdag og søndag.
Annonce

HADERSLEV:  Frisører skal holde lukket fra  på mandag, og resten af butikslivet lukker ned den 23. december og frem til den 3. januar.

Kun dagligvarebutikker og apoteker er undtaget fra kravet.

På trods af møgvejret var der mange mennesker på gågaden i Haderslev torsdag eftermiddag, for nu skulle de sidste julegaver i hus.

Men der er ingen grund til stress, for Haderslev Butikker anbefaler, at åbningstiderne udvides en time til klokken 19 alle hverdage op til jul.

Der er endda butikker, der vil holde åbent meget længere hver aften frem til den 23. december for at undgå for meget trængsel og alarm.

Hos Nielsen's hedder åbningstiden  08-22.

- Vi vil gerne strække julehandlen. Kunderne behøver jo ikke komme  allesammen på én gang, siger Michael Skibsted, som er butikschef for herre-afdelingen hos Nielsen's i Haderslev.

Han havde  torsdag  fået forstærkning fra butikkerne i Sønderborg og Kolding.

- Vi hjælper hinanden, for det er jo mange timer. Men vi skal også have ryddet op og gjort klar til udsalg, så det kan vi gøre på de tidspunkter, der ikke sker så meget, konstaterer Michael Skibsted.


Vi vil gerne strække handlen, for kunderne behøver jo ikke komme allesammen på én gang,

Michael Skibsted, Butikschef Nielsen's


Han håber selvfølgelig, at butikkerne må åbne igen med nytårsudsalg efter den 3. januar.

- Vi har haft en rigtig god julehandel. Det er jo dejligt, at folk støtter op lokalt. Vi kunne også mærke det, før Kolding Storcenter lukkede. Folk vil gerne støtte lokalt, oplever Michael Skibsted.

Annonce

Klipper hele weekenden

Hos salonen Park By Korsvik på Gravene var indehaver Anette Juul Nielsen og hendes team klar til en lang maraton-weekend.

- Vi skal klippe til klokken 20, både lørdag og søndag. Vi er fire frisører, og så har vi fået ekstra hjælp til at spritte af, fortæller Anette.

Salonen  var ellers fuldt booket op i dagene mellem jul og nytår, så de seneste dage har Anette været på overarbejde med at ringe rundt og finde nye tider til kunderne.

- Det er ikke alle, som det er lykkedes at få fat på endnu. Nu klipper vi igennem her i weekenden og tager alle dem, vi kan nå. Vi gør, hvad vi kan, men vi skal jo også passe på os selv, siger Anette.

Her under corona har salonen også fået en lille side-forretning.

Salget af moderigtige visirer, mundbind og lækkert håndsprit går som som varmt brød.

De udvidede åbningstider og take-away muligheder

Haderslev Butikker har anbefalet, at alle butikker holder åbent:

Fredag, d. 18. december 10.00 19.00

Lørdag d. 19. december 10.00 16.00
Søndag d. 20. december 11.00 – 16.00

Mandag d. 21. december 10.00 – 19.00

Tirsdag d. 22. december 10.00 – 19.00

Onsdag d. 23. december 10.00 - 19.00

Butikkerne opfordrer til, at kunder specielt i weekenden  handler mellem kl. 14.00 – 16.00, da der her ofte er færre mennesker i byen.

Åbningstider vil kunne ses på enkelte butikkers hjemmesider/Facebook, da der kan være butikker som har yderligere udvidet deres åbningstider.

Pa Facebookgruppen: Take away og spis i Haderslev kan man finde info om mulighederne for at bestille take away fra lokale restaurationer under nedlukningen, der foreløbig varer til den 3. januar.

Der er også flere lokale butikker, der tilbyder varer til udbringning eller afhentning på deres egne Facebook-sider.

Sara Clausen, butikschef i børnetøjsbutikken Name It på Gravene, stod torsdag eftermiddag og ventede på, hvor længe hun skulle holde åbent. Name It vil følge Haderslev Butikkers anbefalinger. - Jeg tror ikke, at det giver ret meget for os at have åbent til klokken 22. Herinde har vi mest travlt om formiddagen, fortæller Sara. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce