Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jane har åbnet Haircutz: - Mennesker er min hofret

Jane Dam stammer fra Horsens, men har i de seneste år boet og arbejdet i Haderslev. Nu har hun startet Haircutz i sit hjem på Køllesvinget. Foto: Stine Hygum
51-årige Jane Dam har åbnet egen salon i hjemmet på Køllesvinget. Hun har altid vidst, at hun skulle noget med mennesker.
Annonce

HADERSLEV: Da Jane Dam og hendes mand skulle til at bygge hus på Køllesvinget i Haderslev, spurgte hendes mand, om der skulle være salon i en del af huset. Svaret fra Jane var klart. Det skulle der ikke.

- Jeg havde faktisk tænkt mig, at jeg skulle være lønmodtager resten af livet, siger Jane.

Hun passede sit arbejde og så skete der det, at hun gentagne gange prikket lidt til - om hun ikke skulle være selvstændig.

- Når man hører det gang på gang, så ender det med, at der planter sig et frø, siger hun.

Det er heller ikke nyt for Jane at være selvstændig. Hun stammer fra Horsens, og inden hun sammen med sin mand flyttede til Haderslev, var hun i otte et halvt år selvstændig.

Sidste år skete der noget, som skubbede til beslutningen om at starte op for sig selv igen.

- I februar fik jeg ny hofte, og her kan jeg bedre selv bestemme arbejdstiderne og hvis jeg har behov for at have en formiddag fri, så kan jeg også tage det, siger Jane.

Jane Dam

Er indehaver af Haircutz.

Er gift med Claus og har to bonussønner.

Bruger blandt andet sin fritid på gåture. Har tidligere spillet golf.

Man kan læse mere om Haircutz på haircutz.dk, Facebook og Instagram.

Annonce

Hygge

Der er hyggeligt i Janes salon, der er i det værelse, som oprindeligt var gæsteværelse.

Selvom det kun er en uges tid siden, at den første kunde satte sig i stolen i salonen, så er hendes tidligere kunder fra Horsens og omegn allerede begyndt at indfinde sig.

- Jeg har fået ros for, at her er så stille og roligt, siger Jane.

Der er kun plads til en ad gangen i Haircutz - og sådan skal det være:

- Kunderne skal nyde den forkælelse det er at være til frisør, siger Jane.

På stolen ved vasken ligger der et tæppe.

- Man bliver puttet her - hvis man altså har lyst. Jeg har en spabehandling, som jeg også havde i Horsens, hvor man renser håret helt og bagefter genopbygger det med en kur i 20-30 minutter. Her får man hovedbundsmassage og bliver puttet. Her må man gerne sove, siger Jane og fortsætter:

- Det er vigtigt for mig, at kunden er i centrum og får en oplevelse. Det er oplevelser vi lever af - og som vi kan tale med hinanden om.

Annonce

Farmor Gerda

Det er 30 år siden, at Jane stod med sit svendebrev i hånden. Hun er vokset op med at være på besøg i farmor Gerdas salon.

Mens Jane er frisør, så var hendes farmor damefrisør.

- Det var meget mere opdelt dengang. Det er det jo slet ikke mere, siger Jane og husker tilbage på, hvordan hun som ung pige undrede sig over, at kvinderne i salonen ikke havde deres egne navne, men i stedet blev kaldt for Fru Dyrlæge - eller hvilken titel kvindens mand nu engang havde.

Jane ser de 30 års erfaring som et plus:

- Jeg er jo så gammel, at jeg også kan permanente og vandondulere, siger hun og smiler.

Noget af det, som Jane har lært af sin farmor er, at det skal være hyggeligt i salonen - og at der altid skal være et udvalg af drikkevarer.

- Det hører med til at, at det skal være hyggeligt, siger hun.

Jane Dams filisofi er, at det skal være en oplevelse at gå til frisør - og så skal det også være hyggeligt. Det har hun lært af sin farmor, der var damefrisør. Foto: Stine Hygum
Annonce

Mennesker

Jane har altid vidst, at hun skulle have et arbejde, hvor hun havde noget med mennesker at gøre:

- Mennesker er min hofret, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan godt lide at lytte til og tale med mennesker. Og jeg vil gerne hjælpe. Her kan man læsse af - eller man kan læse i et af bladene, hvis det er det, man har lyst til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce