Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jeg er et vaskeægte rodehoved

Line Lind er kommunikationskonsulent. Foto: Jacob Schultz

Jeg er et rodehoved. De fleste, der kender mig, ville nok slå en skraldlatter op, hvis jeg påstod andet.

Det startede allerede som barn. Jeg gik mere op i at lege, end at få mit tøj lagt pænt sammen. Mit gulv var som et stort legetæppe, hvor der var anlagt små stier gennem barbietøjet og legoklodserne.

Da jeg flyttede hjemmefra, jokede mine bofæller med, at det altid så ud som om, der havde været en indbrudstyv forbi mit værelse.

Nu er jeg gift. Med et ordensmenneske. Han ordner ting i kasser, skriver lange lister med ting han skal gøre, smider ud, organiserer og efterlader samtlige overflader rene og pæne. Jeg gør alt det modsatte.


Nu er jeg gift. Med et ordensmenneske. Han ordner ting i kasser, skriver lange lister med ting han skal gøre, smider ud, organiserer og efterlader samtlige overflader rene og pæne. Jeg gør alt det modsatte.

Line Lind


Når jeg forsøger at rydde op, sker der ofte det, at jeg ender med at rode endnu mere. For nylig ville jeg fx rydde bogreolen op, men endte med at sidde ovenpå en bunke oldgamle kogebøger og ulæste krimier, der pludselig ikke længere var plads til i reolen.

Jeg har ikke én håndtaske, men snarere 5. På den måde burde jeg altid lige have en taske ved hånden, når jeg flyver ud ad døren. Som regel ender jeg dog med at snuppe et indkøbsnet, som jeg efterlader halvtømt et sted i huset.

Jeg elsker kasser og skuffer, hvor jeg kan smide rod ned i. Det er som om, at der kommer styr på tingene, når man får lavet nogle bunker og stoppet tingene godt af vejen. Så kan man jo ikke kalde det rod længere?

Når jeg er alene hjemme med mine børn, går det altid op for mig, hvor meget jeg egentlig roder. Jeg trækker ligesom et spor af rod efter mig rundt i huset, og det er så slemt, at mine børn nu er begyndt at sige til mig, at "du må hellere få ryddet op, inden far kommer hjem".

Det har også sine fordele at være et rodehoved. For eksempel bliver jeg meget sjældent stresset over noget. Jeg er vant til, at der er kaos omkring mig, så når tingene brænder på, så plejer jeg at kunne bevare roen.

Jeg er også ekstrem hurtig og god til at lave mad. Det har sin klare fordel, når man har to sultne unger og en mand, der er gået sukkerkold. Til gengæld tager det som ofte længere tid end at spise en tre-retters, når der skal ryddes op.

Min hukommelse er også virkelig god. Jeg tror, det er mange års træning i at huske hvilken bunke, tingene er lagt i, der gør, at jeg næsten altid finder det, jeg skal bruge.

Der er dem, der påstår at kreative mennesker også er rodehoveder. Jeg ved ærligt talt ikke, om det passer. I så fald burde jeg nok kaste mig over penslerne og købe noget maling. Jeg skal bare lige have fundet ud af, hvor jeg har lagt min pung.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce