Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jeg håber, at det en dag bliver forbudt at reklamere for det lort

Nanna Lei Kongsted-Blomgreen er indehaver af Frisør Lei. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Jeg har fundet noget nyt at hidse mig op over. Selvom jeg kan frygte, at I måske synes jeg er en værre ”brokkehans”, så har jeg alligevel besluttet mig for, at dele det med jer.

For der er simpelthen noget jeg ikke forstår. Der advares mod alt muligt efterhånden.

Vi skal tænke over, hvad vi spiser, hvad vi køber,hvilken bil vi kører i osv.

Cigaretterne skal gemmes væk i supermarkederne så de ikke frister unge mennesker og svage sjæle. Og alt det forstår jeg godt.

Det jeg ikke forstår er, hvorfor det er ok, at kendte mennesker scorer kassen på at reklamere for forskellige spillesider alverdens steder. Hvis det ikke er at friste unge mennesker til at gøre noget, der kan ende galt, så ved jeg ikke, hvad det er.

Jeg ved godt, at de bare kan lade være. Men har man først vundet en god potion penge og mærket det rush en gang, ja så kan jeg måske godt forstå det kan skabe afhængighed.

Det er som med cigaretter og alkohol. Desværre kender jeg til eksempler, hvor det er gået galt. Det starter med en god gevinst, og så begynder jagten ellers på flere. Man taber og bliver mere og mere besat af at vinde.

Regnestykket burde være simpelt. Der må være flere der ”putter i kassen” end som ”får af kassen”, ellers var der jo ikke noget at vinde. Alligevel er ludomani mere og mere udbredt og er i dag en anerkendt sygdom på lige fod med alkoholisme. Det er dybt tragisk, at der så står nogen mennesker og beretter om ”at livet er dejligt”, når andre mennesker prøver at kæmpe en kamp for at lade være.

Og jeg synes, det er så synd for de forældre, der ”mister” deres børn til spil. Derfor vil jeg også gerne slå et slag for Ludomanilinjen og de fem centre for ludomani, som ligger her i landet. Det gør da i det mindste at der kommer nogen godt ud på den anden side. Jeg forstår bare igen ikke, at man f.eks ikke for gjort dem mere synlig og får noget mere fokus på problemet.

Jeg håber, at det en dag bliver forbudt at reklamere for det lort. Og jeg håber, at de som reklamerer for det, en dag for lyst til at bruge deres talent på en anden måde.

Og til sidst: Husk det er ikke altid kun naboen det går ud over - du er også selv nabo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce