Annonce
Ugeavisen Haderslev

Julekalender fra Haderslev skal få børn til at sprælle mere

Det landsdækkende Hoppeline-projekt er udviklet i Haderslev på Videncenter for Sundhedsfremme. Projektleder Dorthe Christine Zinck og resten af holdet bag projektet glæder sig til at overraske pædagoger, forældre og hele landets børn med gratis glæder i form af bevægelsesfortællinger, julesange – og andre overraskelser, der giver sved på panden og smil på læberne for de mange børn, som bevæger sig i Hoppeline-universet. Pressefoto
Hoppeline-projektet er blevet udviklet på Videnscenter for Sundhedsfremme i Haderslev og har fået landsdækkende succes i børnehaverne. En ny julekalender skal nu motivere børnene til at bevæge sig mere i årets sødeste måned.
Annonce

HADERSLEV: Chokoladen bliver skiftet ud med dans, leg og bevægelse, når det populære Hoppeline-univers bliver til en julekalender.

Hoppeline-projektet er udviklet på Videnscenter for Sundhedsfremme i Haderslev.

Her har projektleder Dorthe Christine Zinck en forventning om, at julekalenderen kan hjælpe børn og deres familier med at holde fast i de sunde vaner.

-I december måned, hvor slikproducenterne har kronede dage, vil vi gerne motivere børnene til at bevæge sig noget mere. Og vi vil gerne have forældre, pårørende og pædagoger til at være gode rollemodeller, som kan inspirere de små til at røre sig, siger Dorthe Christiane Zinck Iversen.

Annonce

Optaget på kongeslottet Koldinghus

Med julekalenderen handler det selvfølgelig også om at komme i julestemning. Derfor er der udviklet et julebarometer, hvor stemningen stiger dag for dag, og som kanelet på risengrøden vil Hoppelines julekalender blive krydret med julesange, som Pernille Germansen selv har skrevet.-Hoppeline har indtil nu været en stor succes med deltagelse af børn fra over 3.000 dagtilbud, og med julekalenderen sætter vi vores sidste præg på projektet,

Projektleder Dorthe Dorthe Christiane Zinck, HaderslevJulekalenderen optages i kirkesalen på kongeslottet Koldinghus. Der, hvor der normalt bliver holdt julemarked.

Egentlig var julekalenderen ikke en del af Hoppelines nuværende projektbeskrivelse, som er støttet af Nordea-fonden. Men da projektet løber indtil starten af 2021, virker julekalenderen som en oplagt afslutning.

-Hoppeline har indtil nu været en stor succes med deltagelse af børn fra over 3.000 dagtilbud, og med julekalenderen sætter vi vores sidste præg på projektet, siger projektleder Dorthe Dorthe Christiane Zinck og fortsætter:

-Men vi kommer også med andre tiltag i form af både fysiske koncerter rundt i hele Danmark og online koncerter. Den 1. december kommer vi forbi børneafdelingen på OUH – og der vil også være nogle koncerter forbeholdt børn med særlige behov. Og så har vi netop afleveret vores eksklusive materialekufferter til alle børneafdelinger i Danmark, så de også kan få glæde af Hoppelines fantasifulde, glade univers, siger Dorthe.

Forhåbentlig kan koncerterne og julekalenderen blive starten på noget større:

-Med julekalenderen og koncerterne håber og ønsker vi at udbrede kendskabet til Hoppeline, så bevægelse kan blive en fast del af alle børns hverdag, slutter hun.

Om Hoppeline-projektet:

-Hoppeline er et sundhedsfremmende projekt til børn i alderen 1½-6 år, hvor målet er at fremme børns lyst til leg og bevægelse

-Hoppeline har deltagelse af over 3.000 dagtilbud i Danmark

-På Hoppelines hjemmeside – www.hoppeline.dk finder du blandt andet nyskrevet dansk børnemusik, bevægelsesfortællinger, tegneark, tekst og værkstedsaktiviteter

-Projektet er støttet af Nordea Fonden i samarbejde med UC SYD – KOSMOS det nationale videncenter for kost, motion og sundhed for børn og unge

Hoppelines kommende julekalender er let tilgængelig og gratis for alle.

På hoppeline.dk vil der hver dag 1.-24. i december blive lagt en ny video ud, som børn i fællesskab kan se og bevæge sig til i daginstitutionerne.

Men der er også tænkt over weekenderne, hvor forældre og pårørende kan klikke sig ind til videoer med værkstedsaktiviteter og til fortællinger, som handler om sansning og berøring af kroppen.

Pernille Germansen, som har skrevet al musikken til Hoppeline, ses her med den populære frontfigur i sundhedsprojektet. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce