Annonce
Ugeavisen Haderslev

Juletræer, julehygge og besøg af julemanden

Søren Flintrup (til venstre) og hans bror Michael Møller Flintrup ser frem til at holde julehygge på gården på Lunding Møllevej 15.Privatfoto

Foreninger hjælper brødre med at sælge de juletræer, som de måtte overtale deres morfar til at få lov til at plante.

Annonce

STARUP: I år er det ti år siden, at Søren Flintrup endelig fik overtalt sin morfar til at få lov til at plante juletræer på noget af den jord, der har været i familiens eje siden 1923.

- Jeg havde nok spurgt ham 20 gange, inden han en dag sagde, at så kunne vi da tage det stykke der, siger Søren Flintrup.

"Vi" er Søren Flintrup og hans bror, Michael Møller Flintrup, der så gik i gang med at plante juletræer. I dag har de 10.000.

Og de står ikke på de to hektar, der er tættest på gården på Lunding Møllevej 15, hvor Michael Møller Flintrup i dag bor.

- Jeg tror faktisk ikke engang, at forpagteren af jorden gad at have det stykke jord, siger han.

Stykket er ikke let tilgængeligt.

- De helt store maskiner kan ikke engang komme derud, siger Søren Flintrup.

Dengang brødrenes morfar sagde ja til, at de kunne plante juletræer, havde de ingen anelse om, hvor det ville ende.

- Vi kan ikke forstå, at det i år er fjerde gang, at vi skal sælge juletræer, siger Søren Flintrup.

I år bliver der også mulighed for at udleve drømmen om at komme helt tlæt på en traktor. Privatfoto
Annonce

Hygge og julemand

Brødrene sælger juletræer allerede fra nu af. Man kan selv tage en sav i hånden og gå ud på marken og finde det træ, som har den helt rigtige højde og drøjde til at passe ind i stuen. Eller man kan køre ind på gårdpladsen og finde et, som er skovet. Eller måske noget pyntegrønt.

Men for brødrene Flintrup, så er det også hyggen ved at folk kommer og finder deres juletræ, som gør at de i år for fjerde år åbner op for mere end juletræssalg.

I de tidligere år har man haft mulighed for at købe gløgg, æbleskiver, pølser og kaffe i laden. derudover har børnene fået en slikpose. I år kommer der flere aktiviteter, som man kan deltage i, når man køber sit juletræ eller pyntegrønt:

- I år har vi - udover det vi plejer - også en række andre aktiviteter, når vi har åbnet i weekenden. I år har vi i et telt i gårdspladsen, som vi varmer op, siger Michael Møller Flintrup.

På Facebook-siden "Juletræer i Starup" vil man løbende kunne følge med i, hvilke aktiviteter, som der er i den pågældende weekend.

- I år vil vi blandt andet have ponyridning. Og så kommer julemanden også forbi, siger Søren Flintrup.

Julemanden kigger forbi søndag den 9. december klokken 14.

- Vi sørger også for, at der er en traktor i gårdspladsen, som man kan se nærmere på den, siger Michael Møller Flintrup.

Og i år vil der også være mulighed for at lave snobrød.

Et andet nyt tiltag er, at brødrene Flintrup har købt en gigantisk "blyantsspidser", så man kan få spidset sit træ, så det er lettere at få ned i juletræsfoden.

Annonce

Foreninger hjælper til

Det er ikke brødrene selv, der står med al arbejdet med at sælge juletræerne.

I år har U7 fra HFK's fodboldafdeling været ude med flyers, der fortæller om juletræssalget. Det samme har De Grønne Pigespejdere.

Til at hjælpe med salget de fire weekender op til jul, hvor der er åbent mellem klokken 10 og 15 har brødrene allieret sig med U12 fra Starup UIF's afdeling.

- De sparer sammen til en tur til Barcelona - og som de andre foreninger, der hjælper os, så får de et beløb til foreningen for deres hjælp, siger Søren Flintrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce