Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kø-kaos flytter kviktest ud af gågaden: Fra onsdag er det på Bispen

Kviktest flytter fra gågaden og ind i Bispen fra onsdag den 17. marts.Arkivfoto: Sidsel Brandt Hasberg
Fra onsdag kan man få en kviktest på Bispen. Åbningstiderne udvides og der arbejdes på at udvide antallet af teststeder i både Starup og Vojens.

Haderslev:  Fra onsdag den 17. marts skal man møde op i Bispen, hvis man skal have taget en kviktest i Haderslev midtby.

Det skyldes, at der i den seneste tid været en del kø foran det ene af Haderslev Kommunes kviktest-sted i gågaden. Haderslev Kommune forventer at kunne afvikle køen til test bedre i de nye omgivelser, lyder det i en pressemeddelelse.

- Da test-stedet i gågaden åbnede, fik vi det op at køre på få dage. Nu hvor vi har kørt næsten to uger, kan vi se, at det ikke fungerer med afviklingen af kø, siger Johannes Westergaard, der er leder for Træning og Rehabilitering i Haderslev Kommune.

Kommunen ønsker ikke, at køen til kviktesten skal være en gene for detailhandlen.

- Placeringen på gågaden er ideel, fordi det kan få folk til at blive testet, når de alligevel er ude at handle, men der duer ikke, at vi bidrager til trængsel i detailhandlen. Så nu flytter vi det lidt væk, og håber på at rigtig mange stadig vil gå forbi og få en kviktest på Bispen, siger Johannes Westergaard

Annonce

Test i Starup og Vojens

Hos Haderslev Kommune glæder man sig over, at borgerne er så flittige til at blive testet.

- Hvis vi sammenligner os med de kommuner, der ligger omkring os, så kan vi se, at borgerne i Haderslev Kommune er rigtig gode til at lade sig teste. Det betyder også, at vi udnytter den testkapacitet, vi har, fuldt ud, og derfor er vi på vej til at åbne to test-steder mere i Vojens og Starup, hvis alt går efter planen, siger Johannes Westergaard.

I forbindelse med flytningen til Bispen ændres åbningstiderne, så man fremover kan få taget en kviktest alle ugens dage mellem 9 og 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce