Annonce
Ugeavisen Haderslev

Københavnerne melder afbud:  Aarøsund Badehotel  kæmper for at holde skruen i vandet

Hans Harvest tæller dagene. Det er hårdt at miste omsætning på grund af noget, man ikke selv er herre over. Heldigvis har han ikke måttet afskedige medarbejdere. Den normalt stille januar skal blandt andet bruges på at renovere badehotellets værelser. Foto: Dorthe Rasmussen
2020 blev året, hvor Aarøsund Badehotel for alvor kom på det gastronomiske danmarkskort. Blandt andet med Den Danske Spiseguides kåring for "Bedste dessert i Sydjylland" , men smagen er bittersød for forpagter Hans Harvest, for corona har ødelagt festen.
Annonce

AARØSUND:  Mere end nogensinde er der brug for, at de lokale støtter op.

Det konstaterer Hans Harvest, som glæder sig over, at lokalbefolkningen stadig gerne vil ud og spise godt.

- Vi er trods alt ikke så hårdt ramt som mange andre, da vi stadig kan holde åben, siger Hans Harvest.

Alligevel er smagen lidt bittersød, for 2020 var året, hvor han skulle have høstet frugterne af flere års slid for at sætte badehotellet på det gastronomiske danmarkskort.

Store dele af landet er nu lukket ned på grund af corona.

Det mærker man også hos Aarøsund Badehotel, der har mange gæster udenbys fra.

- Indtil nu har vi haft en belægning på hotellet på 90 procent, men i og med, at mange af vi har mange gæster fra Københavns-området, er vores belægning nu røget ned på omkring 70 procent.  Der er en del, der selv har meldt afbud, og ellers så er vi også nødt til at sige pænt nej tak til besøg. Vi kan jo ikke udsætte vores gæster for den risiko, at de kan blive smittet. Når der er nogle "kloge" hoveder, der har bestemt de her restriktioner, så er der nok en grund til det, konstaterer Hans Harvest.


Der er en del, der selv har meldt afbud, og ellers så er vi også nødt til at sige pænt nej tak til besøg. Vi kan jo ikke udsætte vores gæster for den risiko, at de kan blive smittet.

Hans Harvest


Selv om badehotellet holder juleferie fra den 19. december, så bliver der masser af aktivitet i køkkenet frem til nytår.

- Vi har fået 600 bestillinger på vores nytårsmenu ud af huset. Det er jo fantastisk, at folk støtter op på den måde. Vi sælger også mange gavekort på ophold, siger Hans Harvest.

Fester i huset, bryllupper og andre mærkedage, har der ikke været mange af på badehotellet i år.

- Da vi fik forsamlingsforbuddet mistede vi 35 procent af omsætningen, konstaterer Hans Harvest, som er glad bare han kan holde skruen i vandet.

-  Forhåbentligt kommer vi ud af året ud med et nul eller et lille minus, siger han.

Aarøsund Badehotel

Med ansættelsen af Michelin-kokken Mikkel Klintmann for et par år siden begyndte landets gourmander for alvor at få øjnene op for det lille badehotel ved Lillebælt.

Aarøsund Badehotel kom med i Den Danske Spiseguides konkurrence om at blive bedst i Sydjylland og vandt også konkurrencen for bedste dessert 2020.

Da Mette Frederiksen i marts lukkede landet ned, var badehotellet også lige blevet kåret som det næstbedste badehotel i Danmark.

Badehotellet har fået sit navn i Den Danske Spiseguide - alle gourmanders bibel. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce